Programma

 

Concours

 

Educatie

 
Deelnemers halve finale bekend!

Nieuws & Artikelen

Deelnemers halve finale bekend!

André Dias, Adélaïde Ferrière, Mervyn Groot, Brandon Ilaw, Matthew Penland, Shingo Takase, Vladimir Urbanovich, Dominique Vleeshouwers in halve finale. Yung-Tuan Ku wint Willem Vos Prijs.

Maandagavond maakte de jury de deelnemers aan de halve finale bekend. De acht slagwerkers die het woensdag en donderdag in de halve finale tegen elkaar opnemen zijn: André Dias (Portugal), Adélaïde Ferrière (Frankrijk), Mervyn Groot (Nederland), Brandon Ilaw (Verenigde Staten), Matthew Penland (Verenigde Staten), Shingo Takase (Japan), Vladimir Urbanovich (Wit-Rusland) en Dominique Vleeshouwers (Nederland). In de halve finale spelen zij onder andere het verplichte werk, het in opdracht van TROMP gecomponeerde, ‘TROMP Miniature’ van Bryce Dessner. Yung-Tuan Ku won de Willem Vos Prijs voor de beste uitvoering van een Nederland werk in de tweede ronde met haar interpretatie van ‘Midare’ van Ton de Leeuw.

De halve finale vindt plaats op woensdag 12 november van 14.00 tot 17.15 en van 20.15 tot 22.15 uur en op donderdag 13 november van 16.30 tot 20.45 uur in Muziekgebouw Eindhoven en is gratis toegankelijk.

Speelschema en repertoire worden spoedig bekend gemaakt.

Foto: Claudia Hansen

Foto's

 

Video's