Programma

 

Concours

 

Educatie

 
10e zomeracademie Percussion Friends

Nieuws & Artikelen

10e zomeracademie Percussion Friends

Percussion Friends Chamber Music Academy viert jubileum in Amsterdam

Van 17 t/m 23 augustus 2015 vindt de tiende editie plaats van de Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA) in Amsterdam. De PFCMA is een jaarlijkse zomeracademie van Stichting Percussion Friends, die ter ere van haar tiende verjaardag feestelijk uitpakt met een grootse festivaleditie. Een week lang zijn er dagelijks masterclasses, privélessen, lezingen en concerten van musici uit de top van de slagwerkwereld aan het Conservatorium van Amsterdam, Splendor en in het Grachtenfestival.

Met uitzondering van de concerten in het Grachtenfestival zijn kaarten á € 10 per concert en een passé-partout á € 25 verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via percussionfriends@gmail.com. Bekijk het hele programma in onze agenda of ga voor meer informatie naar percussionfriends.com.

internationale top ontmoet toptalent
In deze editie van de Chamber Music Academy nemen er  30 slagwerktalenten uit ruim 10 landen (uit 5 continenten) deel aan masterclasses die een breed scala aan genres en onderwerpen bestrijken, van pop en jazz tot klassiek en barok en van solo tot ensemble bezetting. Masters zijn Yi-Ping Yang, Nebojsa Jovan Zivkovic, Theodor Milkov, Tatiana Koleva, Gijs Anders van Straalen, Dominique Vleeshouwers, Vincent Houdijk, Maikel Claessens en Ramon Lormans. Nieuw deze editie zijn de theater trainingen door Katrien van Beurden en Theatre Hotel Courage.

De Chamber Music Academy wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, AFK (Amsterdamse Fonds voor de Kunst) en TROMP Percussion Eindhoven. 


Foto's

 

Video's