Programma

 

Concours

 

Educatie

 
Deelnemers halve finale bekend!

Nieuws & Artikelen

Deelnemers halve finale bekend!

Dan deSimone, Adélaïde Ferrière, Sven Hoscheit, Emil Kuyumcuyan, Noè Rodrigo Gisbert, Shingo Takase, Xizi Wang en Peter White in halve finale

Maandagavond maakte de jury de deelnemers die de Halve Finale hebben bereikt bekend. De acht slagwerkers die het woensdag en donderdag in de halve finale tegen elkaar opnemen zijn: Dan deSimone (USA), Adélaïde Ferrière (Frankrijk), Sven Hoscheit (Luxemburg), Emil Kuyumcuyan (Kroatië/Turkije), Noè Rodrigo Gisbert (Spanje), Shingo Takase (Japan), Xizi Wang (China) en Peter White (USA). Florian Stapelfeldt (Duitsland) werd ook geselecteerd voor de halve finale, maar heeft besloten zich terug te trekken. In de halve finale spelen zij onder andere het in opdracht van TROMP gecomponeerde, verplichte werk Contradictie V van Robin de Raaff. De halve finale vindt plaats op woensdag 23 november van 11.00 tot 19.00 en op donderdag 24 november van 15.30 tot 19.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven en is gratis toegankelijk. Speelschema en repertoire worden in de agenda bekend gemaakt.

Sinds vrijdag streden 25 toptalenten in twee rondes om een plek in de halve finale. De internationale jury van TROMP 2016 bestaat uit Christian Dierstein (Duitsland), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Yi-Ping Yang (Taiwan), Nancy Zeltsman (Verenigde Staten) en juryvoorzitter Lucas Vis (Nederland). Tijdens de finale op zondagmiddag 27 november geven de drie grootste slagwerktalenten ter wereld elk een uitvoering van het nieuwe werk Time Passages van Glenn Kotche (o.a. bekend van Wilco) met Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. Deze nieuwe compositie werd mede in opdracht van TROMP geschreven. Direct na de finale, op zondag 27 november, maakt de jury de winnaars bekend. Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

Foto's

 

Video's