Programma

 

Concours

 

Educatie

 

TROMP 2018 Competition Guide

 

Concours 2018

8/18 NOVEMBER
2018

Inschrijvingen sluiten op 1 mei 2018

Eerste Ronde | 9 & 10 november 2018
Tweede Ronde| 12 november 2018
Halve Finale | 14 & 15 november 2018
Finale | 18 november 2018 | KOOP HIER KAARTEN

Bekijk het complete concoursprogramma in onze agenda.

Het tweejaarlijkse TROMP concours, opgericht in Eindhoven in 1970 door dr Theo Tromp, voormalig vice-president van Philips, creëert kansen en een internationaal podium voor getalenteerde musici. Sinds de specialisatie in slagwerk in 2010, is het Nederlandse concours uitgegroeid tot 's werelds toonaangevende concours voor solo percussie. Met masterclasses, compositieopdrachten voor nieuw repertoire en het bereiken van nieuw (slagwerk)publiek, investeert TROMP in de toekomst van haar laureaten en slagwerk in het algemeen.

Het concoursrepertoire voorbereiden

Deelnemers kunnen kiezen uit geselecteerd repertoire voor de verschillende rondes én werk naar eigen keuze voorbereiden. TROMP voorziet in masterclasses over de hele wereld door TROMP juryleden en laureaten.

- Bekijk de rules & regulations van het concours
- Bekijk het concoursprogramma en -repertoire
- Meer informatie over de TROMP Repertoire Days

Jury

Deelnemers aan TROMP kunnen elke editie rekenen op internationaal gerenommeerde juryleden met wereldberoemde percussionisten als Colin Currie, Evelyn Glennie en Mark Pekarsky. Tijdens het concours krijgen deelnemers die niet zijn geselecteerd om deel te nemen in de finale, de kans om persoonlijke feedback van de jury te ontvangen. Daarnaast krijgen die deelnemers de kans om op de dag voor de Finale samen op te treden met de juryleden in het tot een traditie uitgegroeide TROMP Jury Concert.

De internationale jury van TROMP 2018:

Michael Burritt (VS)
Martin Grubinger (Oostenrijk)
Momoko Kamiya (Japan)
Arnold Marnissen (Nederland)
Mark Pekarsky (Rusland)
Emmanuel Séjourné (Frankrijk)
Ruwen Yang (China)

Foto's

 

Video's