Volgende TROMP editie: November 8/18, 2018

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 

Nieuws

Bekendmaking Halve finalisten

Elliott Gaston-Ross, Nikolay Ivanov, Yung-Tuan Ku, Luca Staffelbach, Kai Strobel, Hannah Weaver, Fabian Ziegler en Oliver Xu in halve finale

AMW Selects @ TROMP

Het Amsterdam Marimba Weekend selecteert een finalist van TROMP 2018 voor AMW 2020.

Concoursschema's online

De schema's voor de eerste en de tweede ronde van het concours zijn online beschikbaar. Ontdek hier alle deelnemers en wanneer zij spelen in het concours, hun biografie en hun repertoire.

Evenementen

nov 14 - 15, 2018
TROMP 2018 Concours Halve Finale

TROMP 2018 Concours Halve Finale

De overgebleven kandidaten presenteren zich met onder meer een nieuw verplichte werk, speciaal voor TROMP gecomponeerd. Schitterende recitals met een spannend slot.

nov 14, 2018
TROMP @ Piet Hein Eek: Ramon Lormans

TROMP @ Piet Hein Eek: Ramon Lormans

TROMP-laureaat, marimbaspecialist, s ta r g a z e- en TEMKO- lid Ramon Lormans presenteert zijn nieuwe marimba album met werken die Aart Strootman, Nik Bärtsch en Anthony Fiumara voor hem schreven.

nov 15, 2018
TROMP 2018 Compositiewedstrijd

TROMP 2018 Compositiewedstrijd

Jonge componisten die studeren aan Nederlandse conservatoria gaan de uitdaging aan en schrijven nieuw werk voor percussie.

nov 16, 2018
Spiritual Leader by Ian Chang

Spiritual Leader by Ian Chang

19.00 Inleiding door Ian Chang | 20.15 Aanvan concert

Son Lux drummer Ian Chang brengt een audiovisueel solo-spektakel waarin hij beats, samples, geluidseffecten en zelfs een complete lichtshow met projectie volledig uit zijn drumkit tovert.

Alle evenementen

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars