Evenementen

18 mrt 2019
Festival Jong Talent

Festival Jong Talent

20:30

Schiermonnikoog (NL)

€ 19

Kai Strobel

& Delta Piano Trio

In maart verandert Schiermonnikoog in een muzikale broedplaats: van over de hele wereld komt jong muzikaal toptalent naar het Waddeneiland om concerten te geven en masterclasses te volgen. Ook verwelkomt Festival Jong Talent finalisten en prijswinnaars van diverse concoursen en musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Een uitgelezen mogelijkheid voor het publiek om kennis te maken met een nieuwe generatie topmusici!

De 26-jarige Kai Strobel uit Duitsland in Eindhoven won de eerste prijs van het internationale TROMP concours - plus de prijs voor beste vertolking van een Nederlands werk. Eerder al was hij laureaat van het Duitse Jugend Musiziert en won hij de eerste prijs en publieksprijs tijdens de Percussive Linz International Marimba Competition 2015. Bovendien stond hij op z’n 22e bij het internationale ARD Muziekconcours in de halve finale.

Kai presenteert een selectie van het concoursrepertoire waarmee hij zijn plek in de TROMP Finale verdiende en zijn veelzijdigheid als slagwerker in de volle breedte laat zien. Het programma varieert van ingetogen Bach tot virtuose marimbapartijen en van jazzy vibrafoonspel tot 'junk percussion'.


Programma:

Kai Strobel - marimba / vibrafoon
Vincent Houdijk Mapa
JohannSebastian Bach - Prelude uit Suite voor luit in g (BWV 995)
Emmanuel Séjourné - Attraction

Masterclass participants in concert

Delta Piano Trio (Gerard Spronk - viool, Irene Enzlin - cello, Vera Kooper - piano)
Arnold Schönberg - Verklärte Nacht (arr. E. Steuermann)

 

 

Festival Jong Talent

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners