Evenementen

27 jan 2019
Jan Pustjens Focus Day 2019

Jan Pustjens Focus Day 2019

Conservatorium van Amsterdam | Bernhard Haitinkzaal

Masterclasses by Christian Dierstein & Jean-Pierre Drouet

De Jan Pustjens Foundation presenteert de 4e Focus Day, waarin verschillende conservatoriumstudenten elkaar ontmoeten en samenwerken. Gezien het succes van de Focus Day in 2018, wordt het thema slagwerkensembles deze editie uitgebreid met het thema muziektheater.

De masterclasses worden gegeven door twee wereldberoemde slagwerks: Jean-Pierre Drouet uit Frankrijk en voormalig TROMP jurylid Christian Dierstein uit Duitsland. Beiden hebben veel educatieve ervaring en hun sporen ruimschoots verdiend op het gebied van hedendaagse muziek. Zo hebben ze samengewerkt met componisten als Berio en Stockhausen. Ze gaven masterclasses over de hele wereld, maakten verschillende CD-opnames en werkten mee aan radio- en tv-programma's.

Meer informatie op de Facebook Event Pagina.


De Jan Pustjens Foundation is een partner van TROMP voor de Jan Pustjens Persprijs (€ 2.000), die werd toegekend aan Elliott Gaston-Ross in de Finale van TROMP 2018 door een jury van vooraanstaande muziekcritici: René van Peer (voorzitter, ED), Erk Willemsen (Slagwerkkrant) en Mathijs de Groot (Volkskrant).

 

Jan Pustjens Focus Day 2019

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners