Evenementen

09 nov 2018
TROMP Opening Night: Marching & Breakin'

TROMP Opening Night: Marching & Breakin'

20:15

Muziekgebouw Eindhoven

€ 28 | € 20

Martin Grubinger, Dominique Vleeshouwers, Emil Kuyumcuyan, Andrey Doynikov, Rachel Zhang, Harmonie St. Michaël van Thorn, The Ruggeds

Marching & Breakin'

Vrijdag 9 november 2018: één avond die de brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur slaat. In de Opening Night van het internationale TROMP slagwerkconcours en -festival in Eindhoven, werken de Nederlandse percussievirtuoos Dominique Vleeshouwers en de toonaangevende Oostenrijkse slagwerksolist Martin Grubinger samen met Eindhoven's breakdancegroep The Ruggeds en Harmonie St. Michaël van Thorn, winnaar van het Europees Kampioenschap voor blazersorkesten. Samen maken ze breakdance tot ballet, toveren ze een traditionele Nederlandse harmonie om tot een hiphoporkest en laten ze intiem klassieke slagwerk geleidelijk transformeren tot energieke beats die de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven vullen.

Martin Grubinger is een waar fenomeen, hij waagt zich net zo gemakkelijk aan Gregoriaans repertoire als een grote show in het Eurovisie Songfestival of een marathonconcert waarin hij zich ruim vier uur lang beweegt tussen 200 instrumenten. Hij is een van de prominente gasten deze TROMP-editie, zowel in de vakjury van het concours als in het festival waar hij het podium met een rijzende ster van eigen bodem deelt: sinds Dominique Vleeshouwers in 2014 alle grote prijzen in het TROMP concours in de wacht sleepte, neemt zijn internationale carrière een vogelvlucht.

Het programma varieert van werken van ondermeer Steve ReichJacobTV en Chopin tot slagwerkimprovisaties, marsen en een 'dance battle'.

regie: Caecilia Thunnissen
scenografie: Clement&Sanou 


Gratis naar de TROMP 2018 Finale

Wanneer u een ticket koopt voor één of meer concerten tijdens TROMP, heten we u graag van harte welkom bij de Finale op zondag 18 november in de Grote Zaal. Bestel dit concert er gratis bij.

 

 

 

 

 

 

TROMP Opening Night: Marching & Breakin'

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners