Finalisten TROMP 2018 bekend

Elliott Gaston-Ross (Groot-Brittannië), Nikolay Ivanov (Bulgarije) en Kai Strobel (Duitsland) zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2018!

De finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2018 zijn Elliott Gaston-RossNikolay Ivanov en Kai Strobel. Kai Strobel won daarnaast de Willem Vos Prijs ter waarde van € 500 voor de beste uitvoering van een werk door een componist uit Nederland in de tweede ronde met zijn interpretatie van Totem I & Totem IIvan Arnold Marinissen. De Finale vindt plaats op zondagmiddag 18 november om 14.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven. De drie finalisten geven dan, naast een solowerk naar eigen keuze, elk een uitvoering van het nieuwe werk Solo for Percussion and Ensemble van Daníel Bjarnason met Asko|Schönberg. Deze nieuwe compositie met slagwerk in de hoofdrol, werd in opdracht van TROMP geschreven. Aan het slot van de Finale maakt de jury de winnaars bekend. De Finale wordt live uitgezonden vanaf 14.00 uur via deze website en het TROMP YouTube kanaal.

Sinds 9 november streden 28 toptalenten in twee rondes om de acht plekken in de beslissende halve finale, die gisteren en vandaag plaatsvond. De internationale jury van TROMP 2018 bestaat uit Michael Burritt (VS), Martin Grubinger (Oostenrijk), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China). Naast de hoofdprijs van € 15.000 maken de deelnemende slagwerkers ook kans op onder meer de Vrienden van TROMP Publieksprijs (€ 3.000) en de Persprijs (€ 2.000 toegekend door vooraanstaande muziekcritici). Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

Meer informatie over en kaartjes voor de Finale op zondag 18 november.

Meer nieuws

  Slagwerkers over de hele wereld steunen Muziekgebouw Eindhoven

  Binnen 24 uur stuurden slagwerkers vanuit de hele wereld hun video's naar Dominique Vleeshouwers om hun steun te betuigen aan Muziekgebouw Eindhoven en TROMP.

  TROMP in tv-show KlickKlack

  Martin Grubinger, festival-artiest en jurylid van het concours, bracht de camera-crew van zijn tv-show KlickKlack mee naar TROMP. Bekijk de uitzending door BR-Klassik. (Duits gesproken)

  Kai Strobel winnaar TROMP 2018

  Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs