Ian Chang concert & masterclass in festival

Son Lux drummer Ian Chang brengt een audiovisueel soloconcert waarin hij speelt met Sunhouse’s Sensory Percussion waarin hard- en software tot in de kleinste nuance reageren op drums en hij geeft een masterclass in het TROMP festival op 16 november.

Spiritual Leader by Ian Chang

Op 16 november brengt Son Lux drummer Ian Chang in Muziekgebouw Eindhoven een audiovisueel solo-spektakel waarin hij beats, samples, geluidseffecten en zelfs een complete lichtshow met projectie volledig uit zijn drumkit tovert. Als bèta-tester van Sunhouse’s Sensory Percussion waarin hard- en software tot in de kleinste nuance reageren op drums, ontwikkelde Chang zijn eerste solowerk waarin hij het fysieke drummen vertaalt naar een ambient album en liveshow.

Masterclass

Naast het concert zal Ian Chang ook een openbare masterclass geven tijdens het TROMP festival. Meer informatie over de datum,. tijd en locatie worden nog bekend gemaakt.

Over Ian Chang

Nadat hij in 2007 naar New York verhuisde bouwde de Hong Kong afkomstige Ian Chang al snel een reputatie op als ‘gigantisch getalenteerde drummer’ (NPR). Hij werkte samen met onder anderen Landlady, Joan As Policewoman, Body Language, Matthew Dear, Dave Douglas, Rafiq Bhatia, Rubblebucket en Moses Sumney. Sinds 2014 is Chang een van de vaste bandleden van Son Lux waarmee hij over de hele wereld toert.

Info & tickets

Meer nieuws

  Bekendmaking Halve finalisten

  Elliott Gaston-Ross, Nikolay Ivanov, Yung-Tuan Ku, Luca Staffelbach, Kai Strobel, Hannah Weaver, Fabian Ziegler en Oliver Xu in halve finale

  AMW Selects @ TROMP

  Het Amsterdam Marimba Weekend selecteert een finalist van TROMP 2018 voor AMW 2020.

  Concoursschema's online

  De schema's voor de eerste en de tweede ronde van het concours zijn online beschikbaar. Ontdek hier alle deelnemers en wanneer zij spelen in het concours, hun biografie en hun repertoire.