Concoursdeelnemers 2018 bekend!

De TROMP jury heeft dertig toptalenten uit de hele wereld geselecteerd om van 8 t/m 18 november in Eindhoven verder te strijden voor de drie felbegeerde plekken in de Finale. Daarin soleren de drie beste kandidaten met Asko|Schönberg in een verplicht werk dat deze editie gecomponeerd wordt door Daníel Bjarnason. Een van de prominente gasten deze editie is de Oostenrijkse topslagwerker Martin Grubinger, in de jury van het concours en op het podium van het gelijktijdige festival.

 

Sinds het TROMP concours zich specialiseerde in slagwerk in 2010 is er een groeiende belangstelling voor het internationale evenement, mede te danken aan de Repertoire Days met masterclasses van juryleden en laureaten in onder andere Boston, Shanghai, Moskou en Tokio. Uit bijna dertig landen over de hele wereld kwamen voor deze editie ruim honderd inschrijvingen van jonge toptalenten. De zevenkoppige jury selecteerde hieruit individueel op basis van geanonimiseerde audio-opnamen 25 mannen en 5 vrouwen uit 15 verschillende landen om deel te nemen aan het concours. Naast Martin Grubinger bestaat de jury dit jaar uit Michael Burritt (VS), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China).

Deelnemers TROMP Percussion Competition Eindhoven 2018:

Bekijk hieronder de video of bezoek de deelnemerspagina.

 

Naam

Land

Geslacht m/v

Weiqi Bai

China

m

Marianna Bednarska

Polen

v

Vítor Castro

Portugal

m

Samuel Chan

Hongkong

m

Elliott Gaston-Ross

Verenigd Koninkrijk

m

Philipp Gattringer

Oostenrijk

m

Kalle Hakosalo

Finland

m

Nikolay Ivanov

Bulgarije

m

Jonathan Jakshøj

Denemarken

m

Yung-Tuan Ku

Taiwan

v

Ling Lu

Taiwan

v

Martin Malatray

Frankrijk

m

Masayuki Niino

Japan

m

Damian Oleksiak

Polen

m

Daniel Reifsteck

VS

m

Noè Rodrigo Gisbert

Spanje

m

João Miguel Simões

Portugal

m

Alexander Smith

VS

m

Luca Staffelbach

Zwitserland

m

Kai Strobel

Duitsland

m

Stefan Traninger

Oostenrijk

m

Xizi Wang

China

v

Hannah Weaver

VS

v

Sebastian Wielandt

Duitsland

m

Oliver Xu

VS

m

Yinzhi Yang

China

m

David Yun

VS

m

Shiqi Zhong

China

m

Fabian Ziegler

Zwitserland

m

Meer nieuws

  Concoursdeelnemers 2018 bekend!

  De TROMP jury heeft dertig toptalenten uit de hele wereld geselecteerd om van 8 t/m 18 november in Eindhoven verder te strijden voor de drie felbegeerde plekken in de Finale. Daarin soleren de drie beste kandidaten met Asko|Schönberg in een verplicht...

  Ian Chang concert & masterclass in festival

  Son Lux drummer Ian Chang brengt een audiovisueel soloconcert waarin hij speelt met Sunhouse’s Sensory Percussion waarin hard- en software tot in de kleinste nuance reageren op drums en hij geeft een masterclass in het TROMP festival op 16 november.

  TROMP, EMOVES en The Ruggeds slaan de handen ineen

  TROMP, Emoves and the Ruggeds werken samen om een brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur te slaan in het Emoves festival 29 juni & 1juli en in de TROMP Opening Night op 9 november.