Bekendmaking Halve finalisten

Elliott Gaston-Ross, Nikolay Ivanov, Yung-Tuan Ku, Luca Staffelbach, Kai Strobel, Hannah Weaver, Fabian Ziegler en Oliver Xu in halve finale

Maandagavond maakte de jury de deelnemers die de Halve Finale van het internationale slagwerkconcours hebben bereikt bekend. De acht slagwerkers die het woensdag en donderdag in de halve finale tegen elkaar opnemen zijn Elliott Gaston-Ross (Groot-Brittannië), Nikolay Ivanov (Bulgarije), Yung-Tuan Ku (Taiwan), Luca Staffelbach (Zwitserland), Kai Strobel (Duitsland), Hannah Weaver (VS), Fabian Ziegler (Zwitserland) en Oliver Xu (VS). In de halve finale spelen zij onder andere het in opdracht van TROMP gecomponeerde, verplichte werk Cinderellavan Mayke Nas. De halve finale vindt plaats op woensdag 14 november van 11.15 tot 19.15 uur en op donderdag 15 november van 16.15 tot 17.45 uur in Muziekgebouw Eindhoven en is gratis toegankelijk. Speelschema en repertoire zijn op tromppercussion.nl bekend gemaakt.

Sinds vrijdag streden 28 toptalenten in twee rondes om een plek in de halve finale. De internationale jury van TROMP 2018 bestaat uit Michael Burritt (VS), Martin Grubinger (Oostenrijk), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China).

Tijdens de finale op zondagmiddag 18 november geven de drie grootste slagwerktalenten ter wereld elk een uitvoering van het nieuwe werk Concerto for Solo Percussion and Ensemblevan Daníel Bjarnason met Asko|Schönberg. Deze nieuwe compositie werd in opdracht van TROMP geschreven. Aan het slot van de finale, op zondag 18 november, maakt de jury de winnaars bekend. Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

Bekijk het schema en repertoire voor de Halve Finale

Bekijk de livestream van de bekendmaking op Facebook

Meer nieuws

  TROMP Repertoire Day in Amsterdam, 27 januari 2020

  In de TROMP Repertoire Day krijgen getalenteerde slagwerkers de kans om masterclasses bij te wonen door TROMP juryleden en laureaten. Samen studeren zij aan het repertoire van het concours, maar ook aan ander solo repertoire. Het is in de goede TROMP...

  Solo Recital door Kai Strobel, 8 december, Eindhoven

  Kai Strobel, winnaar van TROMP 2018, geeft op zondag 8 december 2019 een spectaculair recital in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven, Kleine Zaal, aanvang 15.30 uur.

  TROMP Repertoire Days, Eastman School of Music, 9-10 november 2019

  De volgende editie van de TROMP Repertoire Days vindt plaats op 9 en 10 november 2019 in de Verenigde Staten aan de Eastman School of Music in Rochester in de Staat New York.