TROMP, EMOVES en The Ruggeds slaan de handen ineen

TROMP, Emoves and the Ruggeds werken samen om een brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur te slaan in het Emoves festival 29 juni & 1juli en in de TROMP Opening Night op 9 november.

Vrijdag 9 november 2018: één avond die de brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur slaat. In de Opening Night van het internationale TROMP slagwerkconcours en -festival in Eindhoven, werken de Nederlandse percussievirtuoos Dominique Vleeshouwers en de toonaangevende Oostenrijkse slagwerksolist Martin Grubinger samen met Eindhoven's breakdancegroep The Ruggeds en Harmonie St. Michaël van Thorn, winnaar van het Europees Kampioenschap voor blazersorkesten. Samen maken ze breakdance tot ballet wordt, toveren ze een traditionele Nederlandse harmonie om tot een hiphoporkest en laten ze intiem klassieke slagwerk geleidelijk transformeren tot energieke beats die de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven vullen.

TROMP op EMOVES
In het openingsevent van EMOVES op 29 juni brengen The Ruggeds voor het eerst live de choreografie die ze maken op de minimal compositie Nagoya Marimbas van Steve Reich met TROMP 2014 en 2016 winnaars Dominique Vleeshouwers en Emil Kuyumcuyan. Zondag 1 juli komen deze twee slagwerkers oog in oog met elkaar te staan ​​in de internationale World BBoy Classic Championships battle, wanneer ze met de breakdancers optreden en elkaar uitdagen om de beste beats te spelen

Meer info over het EMOVES festival.

TROMP 2018 Opening Night info & tickets.

Meer nieuws

  Slagwerkers over de hele wereld steunen Muziekgebouw Eindhoven

  Binnen 24 uur stuurden slagwerkers vanuit de hele wereld hun video's naar Dominique Vleeshouwers om hun steun te betuigen aan Muziekgebouw Eindhoven en TROMP.

  TROMP in tv-show KlickKlack

  Martin Grubinger, festival-artiest en jurylid van het concours, bracht de camera-crew van zijn tv-show KlickKlack mee naar TROMP. Bekijk de uitzending door BR-Klassik. (Duits gesproken)

  Kai Strobel winnaar TROMP 2018

  Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs