Evenementen

08 dec 2019
Solo recital winnaar TROMP Percussion Eindhoven 2018

Solo recital winnaar TROMP Percussion Eindhoven 2018

15:30

Muziekgebouw Eindhoven

€ 23,50 | € 20,50 | € 18

Kai Strobel

En dan is het met grote voldoening dat je als jury mag zeggen: "Gepolijst, muzikaal intelligent en volwassen. Ervaring, controle, grote lijnen, met oog voor de vele details."

Op 18 november 2018 won de 26-jarige Kai Strobel uit Duitsland in Eindhoven de eerste prijs van het internationale TROMP concours - plus de prijs voor beste vertolking van een Nederlands werk. Eerder al was hij laureaat van het Duitse Jugend Musiziert en won hij de eerste prijs en publieksprijs tijdens de Percussive Linz International Marimba Competition 2015. Bovendien stond hij op z’n 22e bij het internationale ARD Muziekconcours in de halve finale. Een middag bruisend slagwerk!

In zijn solo recital presenteert Kai een selectie van het concoursrepertoire waarmee hij zijn plek in de TROMP Finale verdiende en zijn veelzijdigheid als slagwerker in de volle breedte laat zien. Het programma varieert van virtuose marimbapartijen en van jazzy vibrafoonspel tot bulderende trommels. Ook op het programma staat het verplichte werk Cinderella dat in de Halve Finale van TROMP 2018 werd gespeeld door de kandidaten die daarin met de illusie spelen van iemand die probeert te dansen op hoge hakken. Mayke Nas, Componist des Vaderlands 2016 t/m 2018, schreef de compositie speciaal voor TROMP. 


Programma:

Emmanuel Séjourné - Attraction
Alexej Gerassimez - Asventuras
Iannis Xenakis - Rebonds A 
Mayke Nas - Cinderella
Vincent Houdijk - Mapa
François Sarhan - Homework

 

 

Solo recital winnaar TROMP Percussion Eindhoven 2018

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners