Jury

[Translate to Nederlands:]

[Translate to Nederlands:]

Arnold Marinissen

Arnold Marinissen

Arnold Marinissen is naast gelauwerd slagwerker ook componist en bedient zich daarbij graag van stem en het veelzijdige slagwerkinstrumentarium. Hij componeerde voor o.a. Asko|Schönberg, het Nederlands Kamerkoor, Ives Ensemble, Orgelpark, Club Guy & Roni en de Nederlandse film Bernard. Nieuw werk werd uitgevoerd door onder meer Slagwerk Den Haag, Silbersee, het Insomnia Percussion Trio en door het duo Niek KleinJan/Konstantyn Napolov in de NJO Muziekzomer.

Als solo slagwerker en in kamermuziek heeft Arnold Marinissen veelvuldig opgetreden. Hij was artist in residence in De Doelen in Rotterdam, te gast in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en op festivals in Europa, Boston, Shanghai, Londen, Rusland, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland en Oezbekistan. Platenlabel BVHaast bracht drie door de pers lovend ontvangen solo-CD's uit van Marinissen, Traces of CulturesLayered Rhythmsen Percussionist Songs.

Een directe uitwisseling met musici vindt Arnold inspirerend. He is staflid bij het Conservatorium van Amsterdam, programmeerde seizoen 2012-13 voor Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam en was met Anthony Fiumara initiatiefnemer en leider van ensemble Lunapark/Lunatree.