Jury

Emmanuel Séjourné

Lives in:
Frankrijk

Emmanuel Séjourné

 

Na zijn klassieke muziek studie aan het conservatorium van Strasbourg, werd Emmanuel Séjourné door Jean Batigne, directeur en oprichter van Les Percussions de Strasbourg, geïntroduceerd in de wereld van slagwerk, in het bijzonder de hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Sinds 1981 is hij werkzaam als componist en artiest.

Samen met saxofonist Philippe Geiss richtte hij het NOCO MUSIC ensemble op. Hun album ‘Saxophone et Percussions’, won de Europese audiovisuele Grand Prix uitgeeikt door de Academie du Disque Français. Tot op heden heeft hij meer dan 100 werken in première gebracht van Donati, Dillon, Manoury, Aperghis, Fedele, Mâche, Pesson, Toeplitz, Stabler, Kerger, waaronder concerten, kamermuziek en solo optredens.

Emmanuel Séjourné heeft opgetreden met talrijke orkesten, waaronder het Luxemburg Filharmonisch Orkest waarmee hij het ‘Concerto for Marimba and Orchestra’ van Camille Kerger heeft opgenomen. In 1996 arrangeerde hij ‘Séance’ van James Wood voor Sopraan, Vibra-Midi en het New London Kamerkoor. Zijn vernieuwende gebruik van vibra-midi opende nieuwe instrumentale perspectieven.