Jury

Mark Pekarsky

Lives in:
Rusland

Mark Pekarsky

De legendarische Russische percussionist Mark Pekarsky speelde als student al met het Opera-Symfonieorkest van Radio & TV Moskou, en later bij het Moskouse ensemble voor oude muziek Madrigal. In 1976 richtte hij Ruslands eerste slagwerkensemble op en wist daarmee componisten tot ruim 200 nieuwe composities voor slagwerk te inspireren: ‘Een ware katalysator voor de Russische componeeractiviteit’,  schreef de Berlijnse Tagesspiegel. 

Als solist en leider van het slagwerkensemble nam Mark Pekarsky deel aan festivals zoals de Berliner Festwochen, Warsaw Autumn, Internationale Junifestwochen in Zürich, het Helsinky Festival, Settembre Musica in Torino, Wien Modern, Ferte de la Percussion en Maison de Radio France en "Presenses" in Parijs.

Pekarsky startte in 2000 ook het beroemde Pekarsky Percussion project, gewijd aan de problematiek van het moderne slagwerkrepertoire. Mark Pekarsky is professor aan het conservatorium van Moskou sinds 1997 en geeft masterclasses en seminars in heel Rusland en daarbuiten.