Jury

Michael Burritt

Lives in:
Verenigde Staten

Michael Burritt

 

Michael Burritt soleerde o.a. bij de Dallas Wind Symphony, Omaha Symphony, Chautauqua Symphony Orchestra, Richmond Symphony Orchestra en Ju Percussion Group (Taiwan). Hij speelde ook bij de Chicago Chamber Musicians, The Chicago Symphony, The Rembrandt Players en bij het The Penninsula Music Festival Orchestra. Burritt maakte drie solo albums - Perpetual, en Shadow Chasers en bracht onlangs zijn derde uit op het Resonator Records label, getiteld Waking Dreams. Hij was tot zeven keer toe 'featured artist' op de Percussive Arts Society International Conventions. In 1992 maakte hij zijn solo debuut in New York in de Carnegie Hall. En in 1998 maakte hij zijn debuut in Londen in de Purcell Room in de Queen Elizabeth Hall.

Zijn werken voor solo marimba zijn standaard repertoire voor het instrument geworden en zijn vaak vereist repertoire op internationale concoursen. Hij componeerde in opdracht van o.a. The World Marimba Competition in Stuttgart en het Third Coast Percussion Quartet.

Michael Burritt is lid van de Raad van Bestuur van de Percussieve Arts Society, redacteur voor het Percussive Notes Magazine en de voorzitter van het PAS Keyboard Committee. Daarnaast is hij momenteel professor in en hoofd van de slagwerkafdeling aan de Eastman School of Music in Rochester, New York.