Jury

Momoko Kamiya

Lives in:
Japan

Momoko Kamiya

De Japanse marimbiste Momoko Kamiya is directeur van de slagwerkafdeling op het Senzoku Gakuen College of Music, de grootste slagwerkafdeling van de Japanse conservatoria. Ze wordt daarnaast regelmatig uitgenodigd als gastprofessor aan het Tokyo College of Music, de Elizabeth Music University en het Kunitachi College of Music.

Momoko Kamiya kreeg haar eerste internationale erkenning toen ze de eerste prijs won bij de International Percussion Competition Luxembourg in 1995. De Toyota Foundation selecteerde haar als één van de "Top Young Artists Today" in 2001. In 2005 werd ze door Kawasaki City, Japan erkend voor haar vooraanstaande muzikale activiteiten en ontving de Azalea Cultural Prize.

Ze geeft veel concerten en masterclasses in Japan en ver darbuiten. Ze was lid van de jury's van internationale concoursen in 10 landen, waaronder het TROMP concours. In 2008 maakte ze haar New Yorkse debuut in Carnegie Hall. Ze soleerde met de belangrijkste orkesten in Japan, Europa en Azië. Momoko Kamiya heeft vijf albums uitgebracht op het Phillips label. Haar meest recente cd, Pieces of Peace, is uitgegeven door het Classic Concert label in 2011.