Programma

 

Concours

 

Educatie

 

Voor de educatieve activiteiten werkt TROMP samen met CKE, Culturix, Cultuurstation, Fort van de Verbeelding, Kekketek en Percussion Friends.

 

  

 

Activiteiten & Partners

TROMP Percussion Eindhoven maakt zich sterk voor de ontwikkeling van slagwerkers, repertoire en nieuwe aanwas van talenten in de dop. 

Met de Repertoire Days gaat TROMP actief op zoek naar nieuwe toptalenten en geeft hen masterclasses in het brede slagwerkcanon, met speciale aandacht op de voorbereiding van het verplichte repertoire tijdens het concours.

Met de compositiewedstrijd leert de nieuwe generatie componisten van de Nederlands conservatoria werken te schrijven voor slagwerk.

Daarnaast begeeft TROMP zich binnen een netwerk van slagwerkdocenten die de weg voor jonge talenten naar het conservatorium voorbereiden. Zo werkt TROMP samen met Percussion Friends, 'the global academy for percussion', die getalenteerde jonge slagwerkers wekelijks een hoogwaardige vooropleiding biedt in de Adams Muziekcentrale te Ittervoort en aan het Conservatorium van Amsterdam (ism. de Sweelinck Academie).

Ook werken we waar mogelijk samen met muziekscholen. Zo presenteerde het CKE in Eindhoven in samenwerking met Muziekonderwijs Aalst-Waalre, TROMP Percussion Eindhoven en Adams Musical Instruments een aantal gratis activiteiten tijdens TROMP 2014 voor slagwerkers en liefhebbers van percussie in 'Eindhoven slaat door!'.

Het Zelfgemaakte Schoolplein Orkest is een project voor alle groepen binnen het basisonderwijs (inclusief de kleutergroepen). Tijdens het TROMP festival worden deze educatieve activiteiten voor scholieren aan het publiek gepresenteerd, gratis toegankelijk.

In het project TROMPbot kregen leerlingen van het voortgezte onderwijs de kans om door middel van een techniekproject op een heel andere manier met muziek bezig te zijn. Daarnaast heeft TROMP een Percussie-Bussie in het leven geroepen voor het middelbaar onderwijs.

Voor meer informatie over onze educatieactiviteiten, mogelijkheden voor samenwerking en voor het Percussie-Bussie kunt u contact met ons opnemen.

Foto's

 

Video's