Evenementen

nov 13 - 14, 2020

TROMP 2020 Concours 1e Ronde

 

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2020. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.

 

nov 13, 2020

TROMP 2020 opening night

 

Met maar liefst twee pianoduo’s (twee broers, twee zussen) én koor én vocale solisten én zeven percussionisten is dit een rijk uitgedost concert met louter klassiekers. Stravinsky’s ballet Les noces (Bruiloft) prijkt niet vaak op de lessenaars. Dat komt omdat het een uitzonderlijke ‘cast’ nodig heeft, en die hebben we nu een keer bijeen.

 

nov 16, 2020

TROMP 2020 Concours 2e Ronde

 

In de 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale met repertoire voor solo marimba door een componist uit Nederland.

 

nov 17, 2020

Master Drummers of Burundi

 

Een optreden van de legendarische Master Drummers of Burundi is een overweldigende ervaring, met ceremoniële ritmes, zang en atletische dans. Op trommels van uitgeholde boomstammen brengen ze traditionele ritmes uit Burundi (Centraal-Afrika). 

 

 

 

nov 18 - 19, 2020

TROMP 2020 Concours Halve Finale

 

De overgebleven kandidaten presenteren zich met onder meer een nieuw verplicht werk, speciaal voor TROMP gecomponeerd. Schitterende recitals met een spannend slot.

 

nov 18, 2020

Mallet Collective

 

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt is Nederlands meest gespeelde compositie uit de geschiedenis. Het Mallet Collective brengt de Canto op marimba's en vibrafoons ten gehore. Door de verspreide opstelling, is het mogelijk voor het publiek rond te lopen voor een extra bijzondere luisterervaring.

 

 

 

nov 21, 2020

TROMP Jury in Concert & Bec Plexus

 

De dag voor de finale is de uitgelezen kans om de TROMP-jury - de internationale slagwerktop - zelf aan ‘de slag’ te zien en horen. Juryleden betreden het podium voor een ongekende slagwerkshow. Een goede traditie is dat afgevallen concoursdeelnemers met hen optreden. Daarna is het de beurt aan componist en zangeres Bec Plexus die nieuw bijzonder repertoire brengt in een boeiende performance voor zang, slagwerker en elektronica.

 

TROMP
Tip!
nov 22, 2020

TROMP 2020 Finale

 

3 Finalisten en Ensemble n.n.b.

Judd Greenstein schrijft het nieuwe verplichte finalewerk dat in première wordt gebracht door de drie grootste slagwerktalenten ter wereld.

 

TROMP has a growing list of excellent

winners