Volgende TROMP editie: November 8/18, 2018

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 

Nieuws

Concoursdeelnemers 2018 bekend!

De TROMP jury heeft dertig toptalenten uit de hele wereld geselecteerd om van 8 t/m 18 november in Eindhoven verder te strijden voor de drie felbegeerde plekken in de Finale. Daarin soleren de drie beste kandidaten met Asko|Schönberg in een verplicht...

Ian Chang concert & masterclass in festival

Son Lux drummer Ian Chang brengt een audiovisueel soloconcert waarin hij speelt met Sunhouse’s Sensory Percussion waarin hard- en software tot in de kleinste nuance reageren op drums en hij geeft een masterclass in het TROMP festival op 16 november.

TROMP, EMOVES en The Ruggeds slaan de handen ineen

TROMP, Emoves and the Ruggeds werken samen om een brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur te slaan in het Emoves festival 29 juni & 1juli en in de TROMP Opening Night op 9 november.

Evenementen

nov 8, 2018
TROMP 2018 Sneak Preview

TROMP 2018 Sneak Preview

Emil Kuyumcuyan
De dag voor het concours van start gaat, geeft de Kroatisch-Turkse winnaar van de vorige editie de aftrap voor tien dagen lang slagwerk op topniveau.

nov 9 - 12, 2018
TROMP 2018 Concours 1e & 2e Ronde

TROMP 2018 Concours 1e & 2e Ronde

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2018. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.

nov 9, 2018
TROMP Opening Night: Marching & Breakin'

TROMP Opening Night: Marching & Breakin'

Martin Grubinger, Dominique Vleeshouwers, Harmonie St. Michaël van Thorn, The Ruggeds

nov 10, 2018
Katia & Marielle Labèque & TROMP Laureaten

Katia & Marielle Labèque & TROMP Laureaten

Zes slagwerkers maken hun opwachting naast het wereldberoemde pianoduo om o.a. West Side Story en werken van Gershwin en Séjourné uit te voeren.

Alle evenementen

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars