Programma

 

Concours

 

Educatie

 

VERWACHTE DRUKTE IN EINDHOVEN RONDOM FESTIVAL GLOW

Graag attenderen wij u erop dat vanwege het internationale licht- festival GLOW van12 t/m 19 november bepaalde delen van de Eindhovense binnenstad kunnen zijn afgesloten voor verkeer. We adviseren u daarom eerder te vertrekken naar het concert en wegafsluitingen te raadplegen, of met het openbaar vervoer te reizen. 

 

Muziekgebouw Eindhoven
Foto door Bart Heemskerk

Locatie & route

Het festival bezoeken

De concerten en clubavonden in het festival vinden plaats op diverse locaties in Eindhoven. Voor de meeste concerten dient u kaarten te kopen of vooraf te reserveren. Dat kan doorgaans bij de betreffende locaties en/of via het Ticketbureau van Muziekgebouw Eindhoven. Links naar online ticketverkoop en adresgegevens van de locaties vindt u in onze agenda

Het concours bijwonen

De voorrondes, Halve Finale en Finale vinden plaats bij Muziekgebouw Eindhoven. De voorrondes en Halve Finale in de Kleine Zaal zijn vrij toegankelijk voor publiek. U kunt alleen tijdens applaus en changementen tussen deelnemers plaats nemen in de zaal. Tijden en speelschema kunnen tot het laatste moment wijzigen, raadpleeg daarom altijd de meest actuele tijden en schema’s in onze agenda.

Voor de Finale, die plaats vindt in de DLL Grote Zaal, kunt u een ticket kopen bij het Ticketbureau van Muziekgebouw Eindhoven. 

Muziekgebouw Eindhoven
Bezoekadres: Heuvelgalerie 140 - 5611 EE Eindhoven
Postadres: Postbus 930 - 5600 AX Eindhoven

Klik hier voor een routebeschrijving.


Grotere kaart weergeven


Over Muziekgebouw  Eindhoven
In het hart van Eindhoven ligt één van de beste concertzalen van Europa: het Muziekgebouw Eindhoven, vernoemd naar de kleinzoon van de oprichter van Philips. De concertzaal is uitgegroeid tot een eigentijds muziekgebouw met een internationale allure die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten en solisten. 

Het Muziekgebouw Eindhoven stelt zich bovendien ten doel om jong, muzikaal toptalent te stimuleren en een podium te bieden. Om die reden is de TROMP International Percussion Competition Eindhoven één van de initiatieven die Muziekgebouw Eindhoven met veel trots mede produceert.

De ambiance en akoestische toplocatie van Muziekgebouw Eindhoven wordt niet alleen door artiesten enthousiast ontvangen, jaarlijks trekt de concertzaal ruim 160.000 muziekliefhebbers. De twee concertzalen van het Muziekgebouw Eindhoven zijn ontwikkeld volgens wetenschappelijke akoestische berekeningen door de Technische Universiteit Eindhoven. Waar je ook zit in de zalen, het geluid klinkt perfect bij zowel kamermuziek als orkestmuziek.

Faciliteiten
TROMP staat bekend om haar warme sfeer en de gastvriendelijkheid van de organisatie, in het bijzonder die van de gastfamilies waar de deelnemers verblijven. Alle deelnemers krijgen eten, onderdak en reiskostenvergoeding. Verschillende activiteiten, waaronder masterclasses en workshops zijn vrij toegankelijk voor de deelnemers tijdens het concours. TROMP stelt alle benodigde instrumenten in professionele kwaliteit beschikbaar. Daarnaast krijgen alle deelnemers een professionele opname van hun optredens tijdens het concours die zij kunnen gebruiken voor promotionele doeleinden.

Foto's

 

Video's