Programma

 

Concours

 

Educatie

 

 

Over TROMP

Internationale slagwerktop tijdens het TROMP concours en festival in Eindhoven

Van 8 tot en met 18 november 2018 komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven om deel te nemen aan de TROMP International Percussion Competition, het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld. Het gelijktijdige TROMP festival presenteert slagwerk in al zijn facetten met jong talent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en cross-overs, van klassiek tot pop.

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1970 de Tromp biënnale in het leven om kansen en een internationaal podium te bieden aan jonge musici. Sinds de specialisatie in slagwerk in 2010 is TROMP Percussion Eindhoven één van s ’werelds meest voorname slagwerkevents. Ook TROMP’s lidmaatschap van de uiterst selecte World Federation of International Music Competitions (WFIMC) dat alleen op uitnodiging kan worden verkregen, geeft blijk van de mondiale erkenning als topconcours.

Naast het uitreiken van prijzen en de promotie van laureaten, investeert TROMP ook in nieuw repertoire en publiek voor slagwerk. Iedere editie worden er opdrachtcomposities verstrekt aan vooraanstaande componisten en worden er nieuwe publieksgroepen verleid tot een bezoek aan het festival. Daarnaast reizen TROMP juryleden en laureaten de hele wereld over om masterclasses te geven in het soloslagwerk repertoire tijdens de TROMP Repertoire Days met edities in onder anderen Boston, Shanghai, Moskou, Tokio en Sao Paulo.

Onder de laureaten van TROMP bevinden zich gerenommeerde musici als Claire Edwardes (Australië), Yi-Ping Yang (Taiwan) en Dominique Vleeshouwers (Nederland). Alle prijswinnaars hebben zich bewezen als uitstekende muzikanten, met een ontluikende internationale carrière. Juryleden in het verleden waren o.a. Evelyn Glennie, Colin Currie, Peter Sadlo, Nancy Zeltsman, Emmanuel Séjourné, James Wood, Mark Pekarsky, Trilok Gurtu en Terry Bozzio.

TROMP Percussion Eindhoven is een co-productie van de stichting TROMP Biënnale & Muziekgebouw  Eindhoven

Organisatie:
Artistiek Management: Frank Veenstra
Project Management: Arthur van der Drift
Marketing: Gaby Hendrickx

ANBI gegevens

Foto's

 

Video's