TROMP 2020 ~ 50-jaar jubileumeditie

7/22 november 2020

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Geselecteerde deelnemers voor TROMP 2020 zijn bekend

De jury heeft 30 jonge percussietalenten van over de gehele wereld geselecteerd om deel te nemen aan TROMP 2020. In totaal mogen 22 mannen en 8 vrouwen deelnemen aan het concours.

Canto Ostinato zomerconcert groot succes

Canto Ostinato uitgevoerd op marimba's en 2 vibrafoons zorgde voor een prachtige synergie tussen betoverende klanken en intense vibraties in de knusse binnentuin van DomusDela in Eindhoven.

 

 

Aanmelding voor TROMP 2020 is gesloten!

We zijn zeer tevreden dat we, ondanks covid-19 en de uitdagingen die het met zich meebrengt om opnames te maken, in totaal 76 complete aanmeldingen hebben ontvangen.

Evenementen

nov 7 - 8, 2020
TROMP 2020 Concours 1e en 2e Ronde

TROMP 2020 Concours 1e en 2e Ronde

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2020. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.
Dit jaar wordt de competitie online gehouden.

nov 13, 2020
TROMP 2020 opening night

TROMP 2020 opening night

Met maar liefst twee pianoduo’s (gebroeders Jussen & Önder zussen) en zeven percussionisten is dit een rijk uitgedost concert met louter klassiekers. 
Het concert vindt plaats zowel om 19:00 als om 21:00 uur.

nov 14, 2020
Playground - Last Night the DJ Saved My LifePlayground - Last Night the DJ Saved My LifePlayground - Last Night the DJ Saved My Life

Playground - Last Night the DJ Saved My Life

Lekker onderuitgezakt genieten van magische wereldritmes. Muziek die is gedrenkt in relaxte ritmes en diepe pulsen. Het publiek kan zich ontspannen laven aan muzikale uitstapjes tussen neoklassiek, techno en vooruitstrevende pop. Collectief Playground presenteert een gevarieerde avond met hypnotische visuals. Een collectief van TROMP winnaar Dominique Vleeshouwers, Albert van Abbe, Davis West, Benjamin Geyer en Arend Bruijn.

nov 15, 2020
Akwasi - wat is het geheim van rappen?

Akwasi - wat is het geheim van rappen?

Ontmoet jonge musici, grote talenten van hun generatie, die alles vertellen over hun instrument en wat je er allemaal mee kunt doen. Dat laten ze natuurlijk ook horen! 

Alle evenementen

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars