CONCERT, 7 april 2022 - Muziekgebouw Eindhoven - STRP X TROMP

Max Cooper ft. Dominique, Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra, Playground, Fusus

Max Cooper

Max Cooper

STRP en TROMP verbinden op deze avond elektronische muziek met slagwerk, in een zoektocht naar de nieuwste acts, collabs, releases en ritmes.

Klik hier voor tickets

Max Cooper ft. Dominique Vleeshouwers
De Britse Max Cooper, de headliner van de avond, is een techno/house/minimal DJ & producer uit Londen. Cooper gaat vanavond een eenmalige samenwerking aan met Nederlands meest vooraanstaande percussionist Dominique Vleeshouwers. Max Cooper staat bekend om z’n emotionele techno, vaak vanuit een wetenschappelijk perspectief benaderd. Zijn live sets zijn ondersteund door breed uitwaaierende visuals die je meevoeren in zijn performance. Max Cooper zal vanavond ook zijn nieuwste album presenteren.

Beatrice Dillion ft. Kuljit Bhamra
The most thrilling new voice in British electronic music” volgens The Guardian. Niet voor niets werd het debuutalbum Workaround van de Londense producer Beatrice Dillon door Pitchfork en The Wire de hemel ingeprezen. Dillon’s tracks blinken uit in precieze productie en gaan van minimalistische techno met blazerssamples tot dub met vingervlugge tabladrums. Voor dat laatste neemt Dillon tabla grootmeester Kuljit Bhamra mee, die onlangs ’s werelds eerste elektronische tabla lanceerde.

Playground
Playground is de elektronische outfit van Dominique Vleeshouwers, die een bliksemcarrière maakte sinds hij als eerste Nederlandse slagwerker in 2014 TROMP Percussion won. Samen met de Berlijnse toetsenist Benjamin Geyer maakt Vleeshouwers symfonische techno. De twee ontwikkelen voor deze gelegenheid nieuw materiaal dat voortbouwt op het succes van hun eerste samenwerking, twee jaar geleden.

Fusus
De avond wordt geopend door Fusus, een jong collectief van drie multi-instrumentalisten/producers die hun oorsprong in klassiek slagwerk versmelten met nieuwe elektronische muziek. Met een uitgebreide verzameling van ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, samples en lichteffecten bouwen ze een brug tussen analoge en elektronische geluiden.

7 april 2022, 21.00 uur, Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven
Gepresenteerd door TROMP Percussion Eindhoven en het STRP Festival 2022

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant.

Meer nieuws

  Arthur van der Drift verruilt TROMP voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Na 12 jaar actief te zijn geweest als manager, verlaat Arthur van der Drift TROMP en Muziekgebouw Eindhoven per 1 november 2023.

  Gabriel Michaud wint 1e prijs TROMP 2022

  Cheuk Hin Keith Ng wint 2e prijs; Xiaohui Chen wint 3e prijs; Gabriel Michaud wint ook de Publieksprijs en de Persprijs

  Finalisten TROMP 2022 bekend

  Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!