Finalisten TROMP 2022 bekend

Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!

Gabriel Michaud, Xiaohui Chen, Cheuk Hin Keith Ng (links naar rechts)

De finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022 zijn Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng. Xiaohui Chen won daarnaast de Willem Vos Prijs ter waarde van € 500 voor de beste uitvoering van een werk door een componist uit Nederland in de tweede ronde. Aaron Grünwald is de winnaar van 'De Annelie' is, een prijs van € 1.000 van de jeugdjury. De Finale vindt plaats op zondagmiddag 20 november om 14.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven. De drie finalisten geven dan, naast een solowerk naar eigen keuze, elk een uitvoering van het nieuwe werk Folly van Trevor Grahl met ASKO|Schönberg. Deze nieuwe compositie werd in opdracht van TROMP geschreven. Aan het slot van de Finale maakt de jury de winnaars bekend. De Finale wordt live uitgezonden vanaf 14.00 uur via deze website.

Sinds 11 november streden 26 toptalenten in twee rondes om de acht plekken in de beslissende halve finale, die gisteren en vandaag plaatsvond. De internationale jury van TROMP 2022 bestaat uit Michael Burritt (VS), Emil Kuyumcuyan (Turkije), Arnold Marinissen (Nederland), Bart Quartier (België), Emmanuel Séjourné (Frankrijk), Zhou Xiong (China) en Yi-Ping Yang (Taiwan). Naast de hoofdprijs van € 15.000 maken de deelnemende slagwerkers ook kans op onder meer de Vrienden van TROMP Publieksprijs (€ 3.000) en de Jan Pustjens Persprijs (€ 2.000 toegekend door vooraanstaande muziekcritici). Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

Meer informatie over en kaartjes voor de Finale op zondag 20 november.

Meer nieuws

  TROMP goes LISZT - Repertoire Days, Budapest, 13-15 February

  TROMP is very pleased to announce that the next edition of the Repertoire Days, will be held at the prestigious Liszt Ferenc Academy of Music in Budapest, Hungary from 13th to 15th February 2023.

  Gabriel Michaud wint 1e prijs TROMP 2022

  Cheuk Hin Keith Ng wint 2e prijs; Xiaohui Chen wint 3e prijs; Gabriel Michaud wint ook de Publieksprijs en de Persprijs

  Finalisten TROMP 2022 bekend

  Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!