Kai Strobel winnaar TROMP 2018

Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs

Prijswinnaars TROMP International Percussion Competition Eindhoven 2016:

 • Eerste prijs, € 15.000: Kai Strobel (Duitsland);
 • Tweede prijs, € 10.000: Nikolay Ivanov (Bulgarije);
 • Derde prijs,  € 7.000: Elliott Gaston-Ross (Groot-Brittannië);
 • Willem Vos Prijs, voor de beste uitvoering van een compositie van een Nederlandse componist, € 500: Kai Strobel;
 • Persprijs, € 2.000: Elliott Gaston-Ross;
 • Vrienden van TROMP publieksprijs, € 3.000: Nikolay Ivanov;
 • De Annelie, de jeugdjury kiest voor De Annelie een eigen winnaar, niet noodzakelijk één van de finalisten, mogelijk gemaakt door de Vrienden van TROMP € 1.000: Oliver Xu (VS).

De 26-jarige Kai Strobel uit Duitsland, won zondagmiddag de eerste prijs van de TROMP International Percussion Competition 2018 in Muziekgebouw Eindhoven. “Polished, musically intelligent and mature. Experience and control and great lines, full of details”, aldus de vakjury die dit jaar bestond uit uit Michael Burritt (VS), Martin Grubinger (Oostenrijk), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China). Publieksfavoriet Nikolay Ivanov uit Bulgarije won naast de Vrienden van TROMP publieksprijs ook de tweede prijs. De persjury sprak lovend over de uitvoering van het verplichte opdrachtwerk geschreven door Daníel Bjarnason door de Brit Elliott Gaston-Ross. Leden van de persjury waren Mathijs de Groot (Volkskrant), Erk Willemsen (Slagwerkkrant) en voorzitter René van Peer (ED). Sinds 9 november streden 28 toptalenten in twee rondes om de acht plekken in de beslissende Finale. Naast geldprijzen biedt TROMP de kersverse winnaars een uitgebreid laureatenprogramma met concerten en master classes over de hele wereld.

Kai Strobel
De in Duitsland geboren Kai Strobel (1992) studeerde aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart bij Marta Klimasara. Nu studeert hij in Oostenrijk aan de Anton Bruckner Privatuniversität in Linz bij Bogdan Bacanu en Leonhard Schmidinger. Kai is een laureaat van het Duitse Jugend Musiziert en won de eerste prijs en publieksprijs in de PercussivLinz International Marimba Competition in 2015. In het internationale ARD Muziekconcours behaalde hij in 2014 de Halve Finale. Kai speelde als solist o.a. met de Lübecker Philharmoniker en de Württembergische Philharmonie Reutlingenen hij maakte cd-opnames met het Wave Quartet en trompettist Simon Höfele.

Bekijk de volledige Finale op YouTube.

Meer nieuws

  Slagwerkers over de hele wereld steunen Muziekgebouw Eindhoven

  Binnen 24 uur stuurden slagwerkers vanuit de hele wereld hun video's naar Dominique Vleeshouwers om hun steun te betuigen aan Muziekgebouw Eindhoven en TROMP.

  TROMP in tv-show KlickKlack

  Martin Grubinger, festival-artiest en jurylid van het concours, bracht de camera-crew van zijn tv-show KlickKlack mee naar TROMP. Bekijk de uitzending door BR-Klassik. (Duits gesproken)

  Kai Strobel winnaar TROMP 2018

  Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs