Lai Keng Lam wint compositie competitie 2022

Lai Keng Lam van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontving vandaag de eerste prijs voor haar compositie '9election'.


Naast het concours en festival organiseert TROMP iedere editie een compositiewedstrijd voor jonge componisten die studeren aan Nederlandse conservatoria. Vandaag werden de werken door medestudenten uitgevoerd voor een online publiek en jury.
De jury bestond dit jaar uit Bert Palinckx (directeur November Music), Davo van Peursen (directeur Donemus Publishing) en Janco Verduin (componist).

De keuze viel op Lai Keng Lam van het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor haar compositie '9election'. De compositie werd uitgevoerd door Te-Ping Teng, João Ramos Brito, Miguel Pissarra en Correia Pinto Varela.

"Geweldige percussieve geluiden en een goede compositie die past binnen de context van het slagwerk van TROMP",  alsdus de jury.
De compositieprijs van € 1.500 werd vandaag aan haar uitgereikt.

Meer nieuws

  Arthur van der Drift verruilt TROMP voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Na 12 jaar actief te zijn geweest als manager, verlaat Arthur van der Drift TROMP en Muziekgebouw Eindhoven per 1 november 2023.

  Gabriel Michaud wint 1e prijs TROMP 2022

  Cheuk Hin Keith Ng wint 2e prijs; Xiaohui Chen wint 3e prijs; Gabriel Michaud wint ook de Publieksprijs en de Persprijs

  Finalisten TROMP 2022 bekend

  Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!