Leo Lehtinen wint de compositiewedstrijd 2020

Leo Lethinen van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontving vandaag de eerste prijs voor zijn compositie 'How Sauce Sounds.


Naast het concours en festival organiseert TROMP iedere editie een compositiewedstrijd voor jonge componisten die studeren aan Nederlandse conservatoria. Vandaag werden de werken door medestudenten uitgevoerd voor een online publiek en jury.
De jury bestond dit jaar uit Marijn ten Harmsen van der Beek (voorzitter), Bert Palinckx (directeur November Music), Davo van Peursen (directeur Donemus Publishing) en Janco Verduin (componist).

De keuze viel op Leo Lethinen van het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor zijn compositie 'How Sauce Sounds. De compositie werd uitgevoerd door Christain Smith, ook verantwoordelijk voor de sound selection en video productie.

"Organische overgangen. Prachtige visuals. Moderne technieken. Een complete productie",  alsdus de jury.
De compositieprijs van € 1.500 werd vandaag aan hem uitgereikt.

Meer nieuws

  Agostinho wordt opgemerkt!

  In deze podcast vertelt hij over de uitdagingen die hij tegenkwam tijdens zijn deelname aan het online concours, zijn live optredens bij Podium Witteman en Bimhuis en zijn interview met Adams magazine.

  Marijn ten Harmsen van der Beek neemt afscheid als voorzitter van de Stichting Tromp Muziek Biënnale

  Het TROMP-team en samenwerkingspartner Muziekgebouw Eindhoven zijn Marijn zeer erkentelijk voor zijn inzet, enthousiasme en de belangrijke resultaten!

  Agostinho Sequeira wint TROMP 2020!

  Twee prijs gaat naar Nozomi Hiwatashi en de derde prijs naar Meng-Fu Hsieh