Marijn ten Harmsen van der Beek neemt afscheid als voorzitter van de Stichting Tromp Muziek Biënnale

Het TROMP-team en samenwerkingspartner Muziekgebouw Eindhoven zijn Marijn zeer erkentelijk voor zijn inzet, enthousiasme en de belangrijke resultaten!

Marijn ten Harmsen van der Beek werd in 2011 bestuurslid van de Stichting Tromp Muziek Biënnale en nam in 2014 de voorzittershamer over van Maarten Pieterson.

TROMP heeft in de bestuursperiode van Marijn een ontwikkeling doorgemaakt waarin uitbreiding, verbreding en vernieuwing centraal stonden. Het publieksbereik van het slagwerkfestival nam toe en het internationale belang van het concours werd verder vergroot. TROMP is inmiddels voor vele toptalenten een essentiële schakel tussen de conservatoria en de uiteindelijk geambieerde renderende beroepspraktijk. Een springplank met mondiale reikwijdte!

In de woorden van Marijn: “Met trots kijk ik bij mijn afscheid als bestuursvoorzitter naar de ontwikkelingen die we de afgelopen 50 jaar hebben doorgemaakt. Ondanks de mondiale Covid-crisis heeft TROMP in de afgelopen jubileumeditie van november 2020 mede door inzet van moderne technieken een concours en een festival weten te programmeren dat zijn weerga niet kent. Internationale slagwerk toptalenten werden ook nu weer in de gelegenheid gesteld hun vaardigheden te trainen, te tonen en door te ontwikkelen. We konden blijven werken aan onze missie om het vakgebied voort te stuwen, kennis te delen, te innoveren en het repertoire vergroten.”

Inhoudelijk staat TROMP op een punt van waaruit de vernieuwing, uitbreiding en verbreding voor zowel de deelnemers als het publiek kan worden voortgezet.

Het TROMP-team en samenwerkingspartner Muziekgebouw Eindhoven zijn Marijn zeer erkentelijk voor zijn inzet, enthousiasme en de belangrijke resultaten!

Meer nieuws

  Arthur van der Drift verruilt TROMP voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Na 12 jaar actief te zijn geweest als manager, verlaat Arthur van der Drift TROMP en Muziekgebouw Eindhoven per 1 november 2023.

  Gabriel Michaud wint 1e prijs TROMP 2022

  Cheuk Hin Keith Ng wint 2e prijs; Xiaohui Chen wint 3e prijs; Gabriel Michaud wint ook de Publieksprijs en de Persprijs

  Finalisten TROMP 2022 bekend

  Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!