Halve finalisten TROMP 2022 zijn bekend

Dániel Bolba, Xiaohui Chen, Grzegorz Chwaliński, Aaron Grünwald, SeongYeon Kong, Gabriel Michaud, Cheuk Hin Keith Ng en Michael Yeung in de halve finale.

Arnold Marinissen maakt de halve finalisten van TROMP 2022 bekend

Maandagavond 14 november 2022 maakte de jury van het Internationaal TROMP Slagwerk Concours Eindhoven de deelnemers die de Halve Finale hebben bereikt bekend. De acht slagwerkers die het woensdag en donderdag in de halve finale tegen elkaar opnemen zijn Dániel Bolba, Xiaohui Chen, Grzegorz Chwaliński, Aaron Grünwald, SeongYeon Kong, Gabriel Michaud, Cheuk Hin Keith Ng en Michael Yeung. In de halve finale spelen zij onder andere het in opdracht van TROMP gecomponeerde, verplichte werk Continuum van Petra Strahovnik. De halve finale vindt plaats op woensdag 16 november van 11.15 tot 19.15 uur en op donderdag 17 november van 15.30 tot 17.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven en is gratis toegankelijk. Speelschema en repertoire worden op tromppercussion.nl bekend gemaakt.

Sinds vrijdag streden 26 toptalenten in twee rondes om een plek in de halve finale. De internationale jury van TROMP 2022 bestaat uit Emil Kuyumcuyan (Turkije), Arnold Marinissen (Nederland), Bart Quartier (België), Zhou Xiong (China) en Yi-Ping Yang (Taiwan).

Tijdens de finale op zondagmiddag 20 november geven de drie grootste slagwerktalenten ter wereld elk een uitvoering van het nieuwe werk Folly van Trevor Grahl met ASKO|Schönberg o.l.v. Clark Rundell. Deze nieuwe compositie werd in opdracht van TROMP geschreven. Aan het slot van de finale, op zondag 20 november, maakt de jury de winnaars bekend. Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

 

Meer nieuws

  Arthur van der Drift verruilt TROMP voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Na 12 jaar actief te zijn geweest als manager, verlaat Arthur van der Drift TROMP en Muziekgebouw Eindhoven per 1 november 2023.

  Gabriel Michaud wint 1e prijs TROMP 2022

  Cheuk Hin Keith Ng wint 2e prijs; Xiaohui Chen wint 3e prijs; Gabriel Michaud wint ook de Publieksprijs en de Persprijs

  Finalisten TROMP 2022 bekend

  Xiaohui Chen, Gabriel Michaud en Cheuk Hin Keith Ng zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2022!