Evenementen

14 nov 2020
Playground - Last Night the DJ Saved My Life

Playground - Last Night the DJ Saved My Life

19:30

Eindhoven - DOMUSDELA (Paterskerk)

Lekker onderuitgezakt genieten van magische wereldritmes. Muziek die is gedrenkt in relaxte ritmes en diepe pulsen. Het publiek kan zich ontspannen laven aan muzikale uitstapjes tussen neoklassiek, techno en vooruitstrevende pop. In samenwerking met Tromp Biƫnnale is een gevarieerde avond samengesteld waarin ook hypnotische visuals een hoofdrol opeisen.
Playgrond presenteert: World of Rhythm - Last Night the DJ Saved My Life.
Een collectief van Dominique Vleeshouwers, Albert van Abbe, Davis West, Benjamin Geyer en Arend Bruijn.

 

De initiatiefnemers van dit nieuwe project, waaronder het collectief Playground, laten zich inspireren door de grensoverschrijdende muziek van dancemuzieklegende Carl Craig. Playground zoekt naar kruisverbanden tussen een clubavond en een concertante live-ervaring. Hun Parallel Continuum - A symphonic techno suite klinkt als een filmische cross-over tussen elektronische en klassieke muziek.

 

Kernlid is duizendpoot en meesterslagwerker Dominique Vleeshouwers die dit jaar de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. In het verleden speelde Vleeshouwers al slagwerkcomposities van Joey Roukens, Wim Henderickx en James McMillan. Vanavond speelt hij solocomposities voor slagwerk en elektronica, onder meer van Daniel Wohl.


Als speciale gasten zijn uitgenodigd violist en elektronicawizard Davis West en toetsenist Benjamin Geyer (Flying Cakes/Mononoke). Twee Berlijnse musici die op een verfrissende manier jazz en elektronica verweven. Daarnaast is er een optreden van Albert van Abbe die al op allerlei hotspots heeft gedraaid: van de Berlijnse technotempel Berghain tot een festival als Awakenings. Begin dit jaar verraste Van Abbe met zijn indringende installatie Oma in de Willem Twee kunstruimte.

Playground - Last Night the DJ Saved My Life
Playground - Last Night the DJ Saved My Life
Playground - Last Night the DJ Saved My Life

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners