Evenementen

08 nov 2018
TROMP 2018 Sneak Preview

TROMP 2018 Sneak Preview

12:30

Muziekgebouw Eindhoven

€ 2

TROMP Sneak Preview lunchpauzeconcert

Emil Kuyumcuyan

De dag voor het internationale TROMP concours van start ging, gaf de Kroatisch-Turkse winnaar van de vorige editie de aftrap voor tien dagen lang slagwerk op topniveau. Emil Kuyumcuyan won ook al de Stockholm International Music Competition en was de gevierde gast van de Lucerne Festival Academy en de Biënnale van Venetië.

Programma:

I S T A N B U L | the roots

i.s.m. GRAME (Centre National de Création Musicale) Lyon
video: Vitali Chiose, Klara Kuyumcuyan, Şabuh Mıgırdiç Kuyumcuyan

Brad Mehldau - Waltz for J.B.

Emil Kuyumcuyan - Youth

Thierry de Mey - Silence Must Be!

Adrien Trybucki - Mutatis Mutandis Europese première

Emil Kuyumcuyan - De Tuin

"Istanbul, het einde of begin van een nieuwe wereld?
Het einde van de ene wereld, het begin van een andere ...
De inwoners van Istanbul ervaren een gevoel van verlies van een manier van leven, een verhaal, een stad. Is het simpelweg evolutie of juist een brute en onomkeerbare vernietiging?"

In zijn show neemt Emil Kuyumcuyan ons mee in zijn complexe en contrasterende gevoelens. Hij dompelt ons onder in de ontwikkeling van Istanbul met clichés van nu, maar ook met dierbare familievideo's uit de jaren 60, vergezeld van eigen composities en hedendaagse muziek.

Wordt de stad der drie wereldrijken veroverd door een nieuwe flair en energie?

Emil Kuyumcuyan, geboren in 1993, groeide op in Istanbul in de wijk Taksim, het Europese deel van de stad. Hij heeft Armeense, Griekse, Afrikaanse en Kroatische achtergronden. Emil ontwikkelde zich artistiek op vele terreinen: hij improviseert en componeert in samenwerking met dans, poppentheater en video. Ook op puur muzikaal gebied is hij veelzijdig en bevat zijn repertoire zowel de percussieklassieken en kamermuziek als jazz, nieuwe muziek en muziektheater.

Emil trad op tijdens festivals als Festival Musica Strasbourg, de Biënnale van Venetië, het Festival van Donaueschingen en het Musical Olympus Festival in St. Petersburg. Hij speelde met het Asko|Schönberg Ensemble, Slagwerk Den Haag en het Stuttgart Percussion Ensemble. Beurzen ontving hij van de Yamaha Foundation Europe en de Kunststiftung Baden-Württemberg, terwijl hij ook de Germany Scholarship en de DAAD Prize in de wacht sleepte.

Zeer succesvol was Emil bij internationale concoursen, waaronder met zijn trio in de International Percussion Competition Luxembourg (2012; derde prijs) en met de eerste prijs van de Stockholm International Music Competition in de categorie Solo-instrumenten (2014). Op 27 november 2016 zegevierde Emil als eersteprijswinnaar van de TROMP International Percussion Competition in Eindhoven. "A deep interpretation after deep research. Very convincing playing," aldus de jury.

Emil Kuyumcuyan werd opgeleid aan het staatsconservatorium Mimar Sinan in Istanbul. Daarna studeerde hij aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart bij Marta Klimasara, Klaus Dreher, Jürgen Spitschka en Harald Löhle en aan het CNSMD in Lyon bij Jean Geoffroy en Henri-Charles Caget. Inmiddels gaf hij zelf masterclaseses in Turkije, China en Rusland.


Download bovenstaande programmatoelichting als .pdf.

 

TROMP 2018 Sneak Preview

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners