Evenementen

22 nov 2020
TROMP 2020 Finale

TROMP 2020 Finale

14:00

Muziekgebouw Eindhoven & Online

Download het Finale Programma


Op zondag 22 november is het tijd voor de grande finale van TROMP 2020 - the online edition.
Presentator Ab Nieuwdorp (bekend van Radio 4) neemt u mee, live vanuit het Muziekgebouw in Eindhoven, in deze 25e Biennale.
Kijk gratis mee via de livestreaam op www.tromppercussion.nl/competition

In deze bijzondere jubileumeditie worden de 3 finalisten middels een 3D hologram op het podium geprojecteerd. En tijdens hun optreden worden ze live(!) begeleid door het ensemble ASKO|Schönberg onder leiding van Gregory Charette.
Een spannend nieuw schouwspel, zowel voor de deelnemers, het ensemble als de online toeschouwers.

Judd Greenstein schreef het nieuwe verplichte finalewerk Move Like This dat vandaag in première wordt gebracht met onze finalisten in de hoofdrol.
Daarnaast speelt elke kandidaat een solowerk naar keuze.

Finale programma

Finalisten

De finale wordt geopend door Meng-Fu Hsieh (Taiwanees, woonachtig in Frankrijk). Hij start op marimba met het de Toccata in e (BWV 914) van Johann Sebastian Bach.
Vervolgens wordt zijn uitvoering van Move Like This op het podium geprojecteerd en daarbij live begeleid door ASKO|Schönberg onder leiding van Gregory Charette.
Daarna is het podium voor Agostinho Sequeira (Portugees, woonachtig in Nederland). Hij zal starten met zijn uitvoering van Greensteins Move Like This
Voor zijn solo heeft Agostinho gekozen voor Your Trash! van Igor. C Silva.
Dan is het tijd voor Nozomi Hiwatashi (Japans, woonachtig in Duitsland). Met Nozomi staat er weer voor het eerst sinds 10 jaar een vrouw in de finale. Zij start haar optreden met Koh-tha van Giacinto Scelsi. Vervolgens zal ook zij haar interpretatie van Move Like This ten gehore brengen.

Juryberaad
Tijdens het juryberaad spreken we met de componist van het verplichte finalewerk, Judd Greenstein.
Dan is het tijd om te genieten van een solo optreden van Kai Strobel, de winnaar van TROMP 2018. Op marimba speelt hij Secret Love van Sammy Fain in een bewerking van Tōru Takemitsu.
Vervolgens treedt Kai op met zijn trio Boum Percussion en danseres Louiza Avraam. In deze bijzondere combinatie van slagwerk en dans voeren zij In Praise of Johnny Appleseed van Lou Harrison uit.

Prijsuitreiking
Voordat we overgaan naar het uitereiken van de prijzen en de bekendmaking van de winnaar van TROMP 2020 schakelen we over naar het thuispubliek dat meekijkt via Zoom.
En ook dit jaar is er Vrienden van TROMP Publieksprijs. Via een speciaal online formulier kan de kijker vanuit thuis stemmen op zijn of haar favoriet.
De persjury, bestaande uit René van Peer en Erk Willemsen, reikt de Jan Pustjens Pers Prijs uit.
En dan is het woord aan de vakjury. De jury bestaat dit jaar uit Arnold Marinissen (Nederland, voorzitter), Michael Burritt (USA), Alexandre Esperet (Frankrijk), Momoko Kamiya (Japan), Mark Pekarsky (Rusland), Ruwen Yang (China), and Yi-Ping Yang (Taiwan/Frankrijk).
Arnold Marinissen zal bekendmaken wie de winnaar is van de 3e, 2e en 1e prijs en tussendoor schakelen we telkens live over naar elk van de finalisten voor een korte reactie.

 

LET OP: Vanwege het internationale karakter wordt dit evenement hoofdzakelijk in het Engels gepresenteerd.

 

Bekijk het solo-optreden van winnaar Kai Strobel in de Finale van TROMP 2018:

Bekijk de Finale van TROMP 2018:

 

TROMP 2020 Finale

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners