Evenementen

12 nov 2022
TROMP 2022 Festival opening - Jungle by Night

TROMP 2022 Festival opening - Jungle by Night

21:00

Muziekgebouw Eindhoven, Grote Zaal

Het negenkoppige instrumentale collectief Jungle by Night bracht zes albums uit waarbij ze de taal van hun analoge instrumenten voorop stelden en mensen lieten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz en funk. Met hun unieke sound speelt Jungle by Night voor elk publiek: van jazz, tot pop en van dance tot hiphop.

Het begon allemaal in 2009, toen een groep vrienden en familieleden uit Amsterdam bij elkaar kwamen met een voorliefde voor dezelfde muziek. Ze vormden een band waarin niet de zang centraal staat, maar het samenspel tussen de blazers, percussie en akkoorden. Artiesten als de Budos Band (met leden van Sharon Jones & The Dap-Kings), Mulatu Astatke, Fela Kuti en El Michels Affair waren inspiratiebronnen. Al snel na hun eerste concert werd de band opgepikt door radio, nationale tv en verschillende festivals in Nederland. Vanaf hier leidden hun gecombineerde smaak en ontembare honger naar muziek de weg.

De corona crisis veegde een agenda vol shows schoon. Om de moed erin te houden, bracht de band een album uit met Live Recordings van hun vorige tournee. Als onderdeel van het 'nieuwe normaal' gaven ze een exclusief livestreamconcert in Paradiso Amsterdam. Jungle by Night zat niet stil en werkte hard aan nieuwe manieren om vanuit huis muziek te maken. Op 11 september kwam één van hun nieuw gemaakte singles uit; Unlimited Love. In het voorjaar van 2021 gaf Jungle by Night een aantal Fieldlab-concerten ter voorbereiding op hun najaarstournee ter ere van de release van hun aankomende album 'Algorhythm'. Nu de clubs en festivals weer open zijn, is de band klaar om live muziek naar een nieuw niveau te tillen.

Speciale gast: AGOSTINHO SEQUEIRA, winnaar van het internationale TROMP Slagwerk Concours 2020.

TROMP 2022 Festival opening - Jungle by Night
TROMP 2022 Festival opening - Jungle by Night

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners