Evenementen

13 nov 2020
TROMP 2020 opening night

TROMP 2020 opening night

19:00

Muziekgebouw Eindhoven - Grote Zaal

Met maar liefst twee pianoduo’s (gebroeders Jussen & Önder zussen) en zeven percussionisten is dit een rijk uitgedost concert met louter klassiekers. 


Arthur & Lucas Jussen, piano
Ferhan & Ferzan, Önder piano
Alexej Gerassimez, percussie
Emil Kuyumcuyan, percussie
TROMP percussionisten


Bartók, Sonate voor 2 piano’s en percussie (Alexej Gerassimez, Emil Kuyumcuyan, Arthur & Lucas Jussen)
Paul Dukas, De Tovenaarsleerling - (Arthur & Lucas Jussen)
Ravel, Bolero - (Ferhan & Ferzan Önder, TROMP percussionisten)

 

Bartóks Sonate laat u alle hoeken van de piano- en percussie mogelijkheden zien en is dan ook nog uitzonderlijk meeslepend. Het werk ging in première met de componist en zijn tweede vrouw Ditta Pásztory-Bartók, op piano en de slagwerkers Saul Goodman en Henry Deneke op het verjaardagsconcert van de International Society for Contemporary Music (ISCM) op 16 januari 1938 in Bazel. Het werk werd enthousiast door de pers ontvangen en werd sindsdien een van de meest gespeelde werken van de componist.

Ravels beroemde Boléro belooft zeker een muzikaal spektakel te worden. Ravel noemde het stuk muzikaal inhoudloos, maar toch staat het bekend als een van zijn meesterwerken. De Bolero bestaat uit twee thema's die telkens door andere instrumenten worden gespeeld. Na twee inleidende maten door de kleine trom wordt het eerste thema ingezet door een enkele fluit, waarna langzamerhand het gehele orkest gaat meedoen, waarbij bij elk opeenvolgend fragment crescendo plaatsvindt.

TROMP 2020 opening night

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners