Evenementen

15 nov 2020
Akwasi - wat is het geheim van rappen?

Akwasi - wat is het geheim van rappen?

15:00

Muziekgebouw Eindhoven - Grote zaal

Sinds Akwasi in 2008 doorbrak, heeft hij bepaald niet stilgezeten. Vijf albums, een eigen platenlabel, een dichtbundel, televisie, films en theater. Akwasi lijkt niet te stoppen. Dieuwertje Blok vraagt hem het hemd van het lijf. Zo komen we meer te weten over hem en over het geheim achter rappen.

In de serie Open je Oren! ontmoet je jonge musici, de grote talenten van hun generatie, die alles vertellen over hun instrument en wat je er allemaal mee kunt doen. Dat laten ze natuurlijk ook horen! Ontdek samen met presentator Dieuwertje Blok hoe leuk, verrassend en veelzijdig muziek maken is.

In dit concert leert Akwasi je alles over de kracht van rappen en schrijven. Positiviteit en inspirerende verhalen vertellen via hiphop: dat is de missie van Akwasi. De rapper, verhalenverteller en dichter is bekend van de Amsterdamse rapgroep Zwart Licht (die in 2019 een Edison voor beste muziekvideo won). Maar hij doet daarnaast nog veel meer. Zo zat hij bijvoorbeeld in de tv-serie Expeditie Robinson, en presenteert hij het programma ReChill waarin hij op zijn eigen creatieve, komische en inspirerende wijze kinderen kennis laat maken met mediteren. Hij rapt al sinds zijn 14e, opgroeiend als kind van Ghanese ouders in de Bijlmer en Osdorp.

Akwasi - wat is het geheim van rappen?

Deel dit event

TROMP has a growing list of excellent

winners