De internationale jury van TROMP 2022

Deelnemers aan TROMP kunnen elke editie rekenen op internationaal gerenommeerde juryleden met wereldberoemde percussionisten.

 

Arnold Marinissen | Nederland

Arnold Marinissen (voorzitter van de jury) componeert, treedt op, doceert en geeft masterclasses over de hele wereld. Hij is een geprezen slagwerker en schreef als componist o.a. voor het Residentie Orkest, de Biënnale van Venetië, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. Marinissen haalde zijn PhD aan Bournemouth University na zijn onderzoek naar conceptuele en muziek esthetische aspecten van compositie. Hij was artist in residence bij De Doelen in Rotterdam, programmeur voor Muziekgebouw aan ’t IJ en curator voor verschillende festivals. Hij is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.


Michael Burritt | VS

Michael Burritt musiceerde op vier continenten en in meer dan veertig staten. Hij is een van de meest ervaren slagwerkers van zijn generatie en geeft concerten en masterclasses in de Verenigde Staten, Europa, Azië, Australië en Canada. Zijn werken voor solo marimba maken deel uit van het standaardrepertoire, waaronder opdrachten waren van het New World Marimba Concours in Stuttgart, het Nexus Slagwerk Ensemble en Third Coast Percussion. Burritt is momenteel ‘distinguished professor’ en hoofd van de slagwerkafdeling aan de Eastman School of Music en hij is voorzitter van de Percussive Arts Society.


Emil Kuyumcuyan | Turkije

Emil Kuyumcuyan werd geboren in Istanboel. Hij heeft Armeense, Griekse, Afrikaanse en Kroatische roots. Hij studeerde in Duitsland bij Marta Klimasara, Klaus Dreher, Juergen Spitschka en Harald Loehle in Stuttgart en bij Jean Geoffroy in Lyon in Frankrijk. Emil won de eerste prijs van het Internationale TROMP Slagwerk Concours in 2016. Als componist ontving hij opdrachten van de IPEA Competition Shanghai en de Philharmonie Keulen. Hij heeft in vele landen opgetreden met Ensemble Intercontemporain, Orchestre Nationale de France, Orchestre Philharmonique de Radio France en het Staatsorchester Stuttgart, Asko| Schönberg, Slagwerk Den Haag en Staatsorchester Stuttgart om er maar een paar te noemen.


Bart Quartier | België

'Bart Quartier heeft wellicht de Mikrokosmos van ons genre gemaakt!'
'Keith Jarrett ontmoet Erik Satie.'
Jason Baker – Percussive notes, USA Sept 2019

Bart werd door meer dan zestig orkesten en ensembles uitgenodigd. Een 40-jarige ervaring in verschillende domeinen zoals klassiek, opera, hedendaags, kamermuziek, jazz… vormt zijn eigen unieke stem die zich vertaald in meer dan 100 mallet composities voor de jongeren, waaronder de bestseller Image. Bart is docent mallets (klassiek/jazz) aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij speelde op meer dan 70 cd’s en toerde als performer, ‘clinician’ en jurylid in Europa, USA, Argentinië, Zuid-Korea en Japan. Bart is Yamaha en Resta-Jay endorser. Meer info op www.bartquartier.be


Emmanuel Séjourné | Frankrijk

Emmanuel Séjourné is slagwerker, docent en componist. Hij schreef werken in opdracht van of opgenomen door artiesten als Bogdan Bacanu, Christoph Sietzen, Alexej Gerassimez, Gary Cook, Ju-Percussion-groep, Nancy Zeltsman, Marta Klimasara en Katarzyna Mycka. Hij trad overal ter wereld op en bracht hij meer dan honderd muziekstukken in première als solist en met het ensemble Accroche-Note met saxofonist Philippe Geiss (European Audiovisual Grand Prix). Emmanuel Séjourné is hoofddocent van de slagwerkafdeling aan de Académie supérieure de musique van Straatsburg en geeft masterclasses in alle grote conservatoria in Europa, Azië en de VS. Emmanuel Séjourné is een Adams & Resta-Jay artiest.


Zhou Xiong | China

Zhou Xiong was gedurende 30 jaar de eerste paukenist van het Shanghai Symphony Orchestra. Hij heeft gewerkt met vele bekende internationale musici en is ook een gedreven slagwerkdocent. Zhou Xiong gaf vele masterclasses en heeft aan het Shanghai Conservatory of Music het belangrijkste slagwerkfestival van China opgezet: de IPEA (International Percussion Education Association) Internationale Slagwerk Competitie. Momenteel is hij professor aan het conservatorium van Shanghai. Ook was hij vicevoorzitter van de Chinese Percussion Association en zat hij in de leiding van de vereniging voor musici van Shanghai. Sinds 2015 is hij als CEO en directeur verantwoordelijk voor IPEA.


Yi-Ping Yang | Taiwan

In 2006 won Yi-Ping Yang de 1e prijs, publieksprijs en de prijs van de jeugdjury in het TROMP concours. Eén van de prestaties op een indrukwekkende lijst met toonaangevende concoursen en een beurs van de Yamaha Music Foundation of Europe. Ze bracht talrijke werken in première met het Ensemble Orchestral Contemporain en geeft recitals over de hele wereld. Naast eerste paukeniste in het Orchestre des Pays de Savoie, is ze ook soliste in samenwerking met Grame. Ze treedt op als componist, muzikant en acteur in theater. Yi-Ping Yang is universitair hoofddocent aan het Conservatorium van Lyon en gastdocent aan het Conservatorium in Shanghai en artist director voor Collective RIT-Infinity (Rendez-vous Internationaux de la Timbale).

Jury van de selectieronde

De selectie van de deelnemers van TROMP 2022 is gemaakt door:

  • Arnold Marinissen
  • Michael Burritt
  • Emil Kuyumcuyan
  • Mark Pekarsky
  • Emmanuel Séjourné
  • Ruwen Yang
  • Yi-Ping Yang