TROMP 2018 Concours Halve Finale

In de Halve Finale presenteren de overgebleven kandidaten zich met onder meer een nieuw verplicht werk van Mayke Nas dat zij in opdracht van TROMP componeert. Schitterende recitals met een spannend slot!

 

Halve Finale

woensdag 14 november 2018
donderdag 15 november 2018

Locatie

 

Muziekgebouw Eindhoven
Heuvel 140
5611 EE Eindhoven
Kaart & route

Het concours bezoeken

De Halve Finale is vrij toegankelijk voor publiek en vindt plaats in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. U kunt alleen tijdens applaus en changementen tussen deelnemers plaats nemen in de zaal. Tijden en programma kunnen tot het laatste moment wijzigen, raadpleeg daarom altijd de meest actuele informatie die te zijner tijd hier wordt gepubliceerd.

Foto:
Dan DeSimone, 2e Prijs & Publieksprijs TROMP 2016
(┬ę Claudia Hansen)


1e & 2e Ronde TROMP 2018 Finale

Programma Halve Finale

In de Halve Finale strijden de overgebleven kandidaten om een plek in de Finale van het TROMP concours in 2018. Elke kandidaat stelt een programma samen voor een recital met solo slagwerk repertoire van maximaal 45 minuten. Het recital moet in ieder geval omvatten:

  • het nieuwe verplicht werk voor soloslagwerk door Mayke Nas, gecomponeerd in opdracht van TROMP (duur ongeveer 5 minuten)
  • tenminste een werk voor mallets naar eigen keuze
  • tenminste een werk voor set-up naar eigen keuze

In de Halve Finale kwalificeren zich drie kandidaten voor de Finale op zondag 18 november 2018.

Mayke Nas componeert verplicht werk

Mayke Nas componeert het nieuwe verplichte werk voor soloslagwerk voor de Halve Finale van het TROMP concours in 2018. Van 2016 t/m 2018 is Mayke Nas Componist des Vaderlands. Ze ontving opdrachten van o.a. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Concertgebouw Orkest en Eighth Blackbird en ze werd onderscheiden met de Matthijs Vermeulen Aanmoedigingsprijs 2003, Anjer Muziekprijs 2005 en de Kees van Baarenprijs 2015. In het seizoen 2011-2012 was Mayke Nas artist-in-residence van het Berliner K├╝nstlerprogramm des DAAD.