TROMP 2018 Finale

Een spannend spektakel, want de drie meest getalenteerde slagwerkers ter wereld strijden op het hoogste niveau om de de jury- en publieksprijs!

TROMP 2018 Finale

zondag 18 november 2018
14.00 uur
€ 15

TICKETS

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven
Heuvel 140
5611 EE Eindhoven
Kaart & route

Ticketinfo

Kaarten voor de Finale zijn verkrijgbaar via Muziekgebouw Eindhoven en vindt plaats in de DLL Grote Zaal.

Foto:
1e Prijs winnaar Emil Kuyumcuyan TROMP 2016
(© Claudia Hansen)


1e & 2e Ronde Halve Finale

Programma TROMP 2018 Finale

In dit feestelijke gala concert presenteren de drie finalisten zich met een programma dat in ieder geval het nieuwe verplichte finalewerk omvat dat door Daníel Bjarnason gecomponeerd is in opdracht van TROMP. Elke finalist soleert in dit werk voor solo slagwerk en kamerorkest met Asko|Schönberg. Ze maken hun optreden compleet met een slagwerksolo van max.10 minuten. Wanneer de vakjury de zaal verlaat om hun beslissing te nemen, kiest het publiek zijn eigen winnaar. De middag eindigt met het spannende slot: de bekendmaking van de winnaars van TROMP 2018. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, bekend van De Klassieken op Radio 4.

Vanwege het internationale karakter wordt dit evenement hoofdzakelijk in het Engels gepresenteerd.

Daníel Bjarnason componeert het nieuwe finalewerk

Daníel Bjarnason componeert het nieuwe verplichte werk voor de Finale van het TROMP concours in 2018, dat door de drie finalisten wordt gespeeld. Bjarnason is een multitalent, componist, dirigent en curator en werkt met zowel indiebands (Sigur Rós, Efterklang) als orkesten als het Los Angeles Philharmonic. Daníel Bjarnason is composer-in-residence bij Muziekgebouw Eindhoven. 

Asko|Schönberg

Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek dat in verschillende bezettingen muziek uitvoert van de 20e en 21e eeuw. Niet alleen van gevestigde namen als  Boulez, Kurtág en Ligeti maar ook van de huidige generatie als Michel van der Aa en Huang Ruo. Juist om de veelzijdigheid van het hedendaagse muziekpalet over te  brengen, werkt het veel samen met (muziek)theatergezelschappen en operahuizen. Asko|Schönberg treedt op in de Donderdagavondserie (Muziekgebouw aan ’t IJ), de NTR ZaterdagMatinee, het Holland Festival en in coproducties met De Nationale Opera en Europese gezelschappen.


Bekijk het optreden van Emil Kuyumcuyan met Time and Money van Pierre Jodlowski in de TROMP 2016 Finale: