Evenementen

nov 7 - 8, 2020

TROMP 2020 Concours 1e en 2e Ronde

 

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2020. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.
Dit jaar wordt de competitie online gehouden.

 

TROMP
Tip!
nov 13, 2020

TROMP 2020 opening night

 

Met maar liefst twee pianoduo’s (gebroeders Jussen & Önder zussen) en zeven percussionisten is dit een rijk uitgedost concert met louter klassiekers. 
Het concert vindt plaats zowel om 19:00 als om 21:00 uur.

 

nov 14, 2020

Playground - Last Night the DJ Saved My Life

 

Lekker onderuitgezakt genieten van magische wereldritmes. Muziek die is gedrenkt in relaxte ritmes en diepe pulsen. Het publiek kan zich ontspannen laven aan muzikale uitstapjes tussen neoklassiek, techno en vooruitstrevende pop. Collectief Playground presenteert een gevarieerde avond met hypnotische visuals. Een collectief van TROMP winnaar Dominique Vleeshouwers, Albert van Abbe, Davis West, Benjamin Geyer en Arend Bruijn.

 

nov 15, 2020

Akwasi - wat is het geheim van rappen?

 

Ontmoet jonge musici, grote talenten van hun generatie, die alles vertellen over hun instrument en wat je er allemaal mee kunt doen. Dat laten ze natuurlijk ook horen! 

 

nov 16, 2020

TROMP 2020 Concours Halve Finale

 

De overgebleven kandidaten presenteren zich met onder meer een nieuw verplicht werk.
Het halve finalewerk is dit jaar speciaal gecomponeerd door Kieran Brunt, artist-in-residence van het Muziekgebouw.

 

nov 18, 2020

Mallet Collective - Canto Ostinato

 

Het Mallet Collective brengt de Canto Ostinato op marimba's en vibrafoons ten gehore. Door de verspreide opstelling, is het mogelijk voor het publiek rond te lopen voor een extra bijzondere luisterervaring.

 

 

 

nov 21, 2020

TROMP Jury in Concert & Bec Plexus

 

De dag voor de finale is de uitgelezen kans om de TROMP-jury - de internationale slagwerktop - zelf aan ‘de slag’ te zien en horen. Juryleden betreden het podium voor een ongekende slagwerkshow. Een goede traditie is dat afgevallen concoursdeelnemers met hen optreden. Daarna is het de beurt aan componist en zangeres Bec Plexus die nieuw bijzonder repertoire brengt in een boeiende performance voor zang, slagwerkers en elektronica.

 

TROMP
Tip!
nov 22, 2020

TROMP 2020 Finale

 

De 3 finalisten zullen online het nieuwe verplichte finalewerk van Judd Greenstein spelen waarbij zij live(!) begeleid worden door ASKO|Schönberg.
 

 

TROMP has a growing list of excellent

winners