Alle deelnemers, juryleden, artiesten, Muziekgebouw Eindhoven en alle teamleden en crew BEDANKT voor een fantastische TROMP 2018 editie!

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 


Nieuws

TROMP in tv-show KlickKlack

Martin Grubinger, festival-artiest en jurylid van het concours, bracht de camera-crew van zijn tv-show KlickKlack mee naar TROMP. Bekijk de uitzending door BR-Klassik. (Duits gesproken)

Kai Strobel winnaar TROMP 2018

Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs

Finalisten TROMP 2018 bekend

Elliott Gaston-Ross (Groot-Brittannië), Nikolay Ivanov (Bulgarije) en Kai Strobel (Duitsland) zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2018!

Evenementen

feb 14 - 21, 2019
Genesis of Percussion

Genesis of Percussion

TROMP Tipt...

Alexej Gerassimez nodigt met vrienden het publiek uit op een ontdekkingsreis door elementaire oerritmes, Latijns-Amerikaanse en jazzy grooves, minimalistische dubstep en polyritmiek, maar ook in Barokke verfijning en Romantische speelsheid.

mrt 18, 2019
Festival Jong Talent

Festival Jong Talent

Als kersverse laureaat van het TROMP concours, is eerste prijswinnaar Kai Strobel uitgenodigd om op te treden in dit festival dat publiek kennis laat maken met een nieuwe generatie topmusici!

apr 5 - 6, 2019
MacMillan & Berlioz

MacMillan & Berlioz

TROMP Tipt...

MacMillans slagwerkconcert met solist Dominique Vleeshouwers is een opwindend voorprogramma voor Berlioz' Symphony Fantastique. Een perfecte gelegenheid om de Nederlandse TROMP-laureaat te zien optreden met een orkest dicht bij huis na zijn grote succes met Tokio Sinfonietta in China vorig jaar.

mei 3, 2019
Dominique Vleeshouwers & Friends

Dominique Vleeshouwers & Friends

TROMP Tipt...

Dominique Vleeshouwers keert terug naar de lokale, maar bijzonder levendige slagwerkgemeenschap van Weert, geboortestad van niet alleen Dominique maar ook TROMP-laureaat Ramon Lormans en rijzende sterren Maikel Claessens, Lennard Nijs en Sjoerd Ceelen.

Alle evenementen

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars