Volgende TROMP editie: November 8/18, 2018

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 

Nieuws

Aankondiging TROMP Repertoire Days Moskou 2018

17 & 18 maart 2018 | Tchaikovsky Conservatorium | Moskou | Rusland

Garrett Mendelow showcase in het ISPA Congres 2018

Garrett Mendelow geeft een showcase voor het WFIMC in het ISPA Congres 2018 in New York met een uitvoering van o.a. 'Piazonore', een compositie van Alexej Gerassimez.

Repertoire Days Shanghai

Foto's van maar liefst vijf TROMP-laureaten die samen optraden en masterclasses gaven in de vierde editie van de TROMP Repertoire Days in China.

Evenementen

April 15, 2018

Solorecital Emil Kuyumcuyan

TROMP 2016 winnaar Emil Kuyumcuyan geeft een solo recital in Muziekgebouw Eindhoven met o.a. werken uit zijn concoursrepertoire.

Nov 9-12, 2018

TROMP 2018 Concours 1e & 2e Ronde

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2018. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.

Nov 14 & 15, 2018

TROMP 2018 Concours Halve Finale

De overgebleven kandidaten presenteren zich met onder meer een nieuw verplichte werk, speciaal voor TROMP gecomponeerd. Schitterende recitals met een spannend slot.

Nov 18, 2018

TROMP 2018 Finale

Daníel Bjarnason schrijft het nieuwe verplichte finalewerk dat in première wordt gebracht door de drie grootste slagwerktalenten ter wereld.

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars