Volgende TROMP editie: November 8/18, 2018

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival.
Ontdek de wereld van slagwerk in onze educatieprojecten.

 

Nieuws

TROMP, EMOVES en The Ruggeds slaan de handen ineen

TROMP, Emoves and the Ruggeds werken samen om een brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur te slaan in het Emoves festival 29 juni & 1juli en in de TROMP Opening Night op 9 november.

Martin Grubinger in de jury en op het podium van TROMP 2018

De tweejaarlijkse TROMP International Percussion Competition en het festival in Eindhoven opent dit jaar op vrijdag 9 november met een bijzonder slagwerkspektakel. De Oostenrijkse slagwerker Martin Grubinger is een van de prominente gasten deze...

TROMP @ Amsterdam Marimba Weekend

In 2018 besteedt het Amsterdam Marimba Weekend speciale aandacht aan de TROMP International Percussion Competition. In samenwerking met TROMP biedt het programma een masterclass door Alexandre Esperet, winnaar van het TROMP concours in 2012.

Evenementen

nov 8, 2018
TROMP 2018 Sneak Preview

TROMP 2018 Sneak Preview

Emil Kuyumcuyan

De dag voor het concours van start gaat, geeft de Kroatisch-Turkse winnaar van de vorige editie de aftrap voor tien dagen lang slagwerk op topniveau.

nov 9 - 12, 2018
TROMP 2018 Concours 1e & 2e Ronde

TROMP 2018 Concours 1e & 2e Ronde

De aftrap van de TROMP International Percussion Competition 2018. In de 1e en 2e Ronde strijden de meest talentvolle slagwerkers ter wereld om een plek in de Halve Finale.

nov 9, 2018
TROMP Opening Night

TROMP Opening Night

Martin Grubinger, Dominique Vleeshouwers, Harmonie St. Michaël van Thorn

De openingsavond van TROMP 2018 belooft een bijzonder feestelijk slagwerkspektakel!

nov 10, 2018
TROMP 2018 Festival

TROMP 2018 Festival

Katia & Marielle Labèque (piano)
Raphael Segunier & Gonzalo Grau (percussie)
& TROMP laureaten

Zes slagwerkers maken hun opwachting naast het wereldberoemde pianoduo om o.a. West Side Story en werken van Gershwin en Séjourné uit te voeren.

nov 14 - 15, 2018
TROMP 2018 Concours Halve Finale

TROMP 2018 Concours Halve Finale

De overgebleven kandidaten presenteren zich met onder meer een nieuw verplichte werk, speciaal voor TROMP gecomponeerd. Schitterende recitals met een spannend slot.

nov 15, 2018
TROMP 2018 Composition Competition

TROMP 2018 Composition Competition

Jonge componisten die studeren aan Nederlandse conservatoria gaan de uitdaging aan en schrijven nieuw werk voor percussie. Alle inzendingen worden tijdens TROMP uitgevoerd door medestudenten. Een vakjury van deskundigen kiest na het concert de winnaar.

nov 18, 2018
TROMP 2018 Finale

TROMP 2018 Finale

3 Finalisten & Asko|Schönberg
presentatie: Ab Nieuwdorp

Daníel Bjarnason schrijft het nieuwe verplichte finalewerk dat in première wordt gebracht door de drie grootste slagwerktalenten ter wereld.

Repertoire Days

TROMP juryleden en laureaten reizen over de hele wereld om masterclasses te geven.

Info & aanmelden

Over TROMP

Internationaal slagwerkconcours en -festival

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1971 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

 

Meer info over TROMP

TROMP heeft een historie van excellente

winnaars