Nieuws

Concours schema halve finale

Bekijk het livestream schema van de 8 halve finalisten

Halve finalisten TROMP 2020

De jury heeft zojuist bekend gemaakt welke 8 deelnemers we gaan zien in de halve finale op 16 november.

Concours schema dag 2

Bekijk hier het schema van de livestream van dag 2 van het concours

Concours schema dag 1

Bekijk hier het schema van de livestream van dag 1 van het concours

TROMP concours in het nieuws!

Het is stil in de muziekzalen. Toch gaat het Trompconcours voor percussionisten in Eindhoven door. Met dank aan een technisch huzarenstukje wordt de wedstrijd vanaf zaterdag online gehouden.

Ontmoet de deelnemers

Graag stellen we de deelnemers van TROMP 2020 aan je voor. Deze percussietalenten van over de gehele wereld gaan strijden in de eerste online editie van TROMP!

Corona update

TROMP 2020 competition will take place online. Save the dates!

Also various events can be watched via livestream.

Playground komt met nieuw concept!

Nooit eerder maakte een slagwerker zo snel carrière. Hij is in 2013 afgestudeerd, was in 2014 winnaar van de Tromp International Percussion Competition en onlangs kreeg hij als allereerste slagwerker ooit de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Programma TROMP 2020

Bekijk het volledige programma van TROMP 2020. Gedurende 7 t/m 22 november zal Eindhoven geheel in het teken staan van percussie met een live festival. De competitie waarin de grootste slagwerktalent van over de gehele wereld zich laten horen, zal...

Click to enlarge

Geselecteerde deelnemers voor TROMP 2020 zijn bekend

De jury heeft 30 jonge percussietalenten van over de gehele wereld geselecteerd om deel te nemen aan TROMP 2020. In totaal mogen 22 mannen en 8 vrouwen deelnemen aan het concours.

Canto Ostinato zomerconcert groot succes

Canto Ostinato uitgevoerd op marimba's en 2 vibrafoons zorgde voor een prachtige synergie tussen betoverende klanken en intense vibraties in de knusse binnentuin van DomusDela in Eindhoven.

 

 

Aanmelding voor TROMP 2020 is gesloten!

We zijn zeer tevreden dat we, ondanks covid-19 en de uitdagingen die het met zich meebrengt om opnames te maken, in totaal 76 complete aanmeldingen hebben ontvangen.

Competition deadline extended to June 12th

The application deadline for the TROMP international percussion competition is extended to June 12th 2020.

Amsterdam Marimba Weekend, 12-15 maart 2020 (geannuleerd)

Het Amsterdam Marimba Weekend brengt je 4 dagen van master classes, clinics, open repetities en concerten.

Laat je inspireren door de artiesten en jong talent tijdens de open jam sessie op zaterdag en gooi je ritme in de strijd!

 

Eliott Gaston Ross

TROMP Repertoire Day in Amsterdam, 27 januari 2020

In de TROMP Repertoire Day krijgen getalenteerde slagwerkers de kans om masterclasses bij te wonen door TROMP juryleden en laureaten. Samen studeren zij aan het repertoire van het concours, maar ook aan ander solo repertoire. Het is in de goede TROMP...

Solo Recital door Kai Strobel, 8 december, Eindhoven

Kai Strobel, winnaar van TROMP 2018, geeft op zondag 8 december 2019 een spectaculair recital in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven, Kleine Zaal, aanvang 15.30 uur.

TROMP Repertoire Days, Eastman School of Music, 9-10 november 2019

De volgende editie van de TROMP Repertoire Days vindt plaats op 9 en 10 november 2019 in de Verenigde Staten aan de Eastman School of Music in Rochester in de Staat New York.

TROMP in tv-show KlickKlack

Martin Grubinger, festival-artiest en jurylid van het concours, bracht de camera-crew van zijn tv-show KlickKlack mee naar TROMP. Bekijk de uitzending door BR-Klassik. (Duits gesproken)