Nieuws

Kai Strobel winnaar TROMP 2018

Nikolay Ivanov wint 2e prijs en publieksprijs, Elliott Gaston-Ross wint 3e prijs en persprijs

Finalisten TROMP 2018 bekend

Elliott Gaston-Ross (Groot-Brittannië), Nikolay Ivanov (Bulgarije) en Kai Strobel (Duitsland) zijn de finalisten van de TROMP International Percussion Competition 2018!

Karmit Fadael wint compositiewedstrijd

De keuze viel unaniem op Karmit Fadael van het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor haar compositie Paringsdans.

Bekendmaking Halve finalisten

Elliott Gaston-Ross, Nikolay Ivanov, Yung-Tuan Ku, Luca Staffelbach, Kai Strobel, Hannah Weaver, Fabian Ziegler en Oliver Xu in halve finale

AMW Selects @ TROMP

Het Amsterdam Marimba Weekend selecteert een finalist van TROMP 2018 voor AMW 2020.

Concoursschema's online

De schema's voor de eerste en de tweede ronde van het concours zijn online beschikbaar. Ontdek hier alle deelnemers en wanneer zij spelen in het concours, hun biografie en hun repertoire.

Programmaboek

Bekijk en lees het programmaboek voor het concours en festival in 2018. Met biografieën en foto's van de deelnemers en juryleden en informatie over het repertoire en TROMP activiteiten.

Concoursdeelnemers 2018 bekend!

De TROMP jury heeft dertig toptalenten uit de hele wereld geselecteerd om van 8 t/m 18 november in Eindhoven verder te strijden voor de drie felbegeerde plekken in de Finale. Daarin soleren de drie beste kandidaten met Asko|Schönberg in een verplicht...

Ian Chang concert & masterclass in festival

Son Lux drummer Ian Chang brengt een audiovisueel soloconcert waarin hij speelt met Sunhouse’s Sensory Percussion waarin hard- en software tot in de kleinste nuance reageren op drums en hij geeft een masterclass in het TROMP festival op 16 november.

TROMP, EMOVES en The Ruggeds slaan de handen ineen

TROMP, Emoves and the Ruggeds werken samen om een brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur te slaan in het Emoves festival 29 juni & 1juli en in de TROMP Opening Night op 9 november.

Martin Grubinger in de jury en op het podium van TROMP 2018

De tweejaarlijkse TROMP International Percussion Competition en het festival in Eindhoven opent dit jaar op vrijdag 9 november met een bijzonder slagwerkspektakel. De Oostenrijkse slagwerker Martin Grubinger is een van de prominente gasten deze...

TROMP @ Amsterdam Marimba Weekend

In 2018 besteedt het Amsterdam Marimba Weekend speciale aandacht aan de TROMP International Percussion Competition. In samenwerking met TROMP biedt het programma een masterclass door Alexandre Esperet, winnaar van het TROMP concours in 2012.

Aankondiging TROMP Repertoire Days Boston 2018

31 maart & 1 april 2018 | The Boston Conservatory at Berklee | VS

Masters:

Tatiana Koleva (Bulgarije / NL)

Garrett Mendelow (VS, 2e prijsTROMP 2012)

Mike Truesdell (VS, 2e prijsTROMP 2010)

TROMP Tip... Jan Pustjens Focus Day

Zondag 28 januari vindt de derde editie van de Jan Pustjens Focus Day plaats aan het Conservatorium van Amsterdam. Ter herinnering aan de Nieuwe Slagwerkgroep Amsterdam (NSA), die in 1980 werd opgericht door Jan Pustjens, richt het programma zich op...

Aankondiging TROMP Repertoire Days Moskou 2018

17 & 18 maart 2018 | Tchaikovsky Conservatorium | Moskou | Rusland

Garrett Mendelow showcase in het ISPA Congres 2018

Garrett Mendelow geeft een showcase voor het WFIMC in het ISPA Congres 2018 in New York met een uitvoering van o.a. 'Piazonore', een compositie van Alexej Gerassimez.

Repertoire Days Shanghai

Foto's van maar liefst vijf TROMP-laureaten die samen optraden en masterclasses gaven in de vierde editie van de TROMP Repertoire Days in China.

Inschrijvingen voor het concours open

Slagwerktalenten uit de hele wereld kunnen zich nu aanmelden voor het TROMP concours in 2018!